Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkkonummen halli jää ehkä rakentamatta

Paikallinen asukasyhdistys on vastustanut liikemies Roman Rotenbergin hanketta alusta asti

Kaupunki
 
Sami Kilpiö
Teemu Selänne (vas.) ja Roman Rotenberg kertoivat viime vuoden elokuussa Kirkkonummen Långvikissä uudesta hallihankkeesta.
Teemu Selänne (vas.) ja Roman Rotenberg kertoivat viime vuoden elokuussa Kirkkonummen Långvikissä uudesta hallihankkeesta. Kuva: Sami Kilpiö

Liikemies Roman Rotenbergin kaavaileman monitoimihallin suunnittelu Kirkkonummelle on ilmeisesti keskeytetty. Kirkkonummen kunta sai asiasta tiedon välikäden kautta viime viikolla.

"Meidän piti järjestää palaveri liikennetarkastelua varten. Se jäi kuitenkin pitämättä, kun heidän [Långvik Capital -yhtiön] konsulttinsa sanoi, että hankkeen suunnittelu on keskeytetty. Tämän enempää emme tiedä", sanoo Kirkkonummen kunnanarkkitehti Tero Luomajärvi.

Långvikin hotelli- ja kongressikeskusta hallinnoiva Långvik Capital ja sen omistaja Roman Rotenberg olivat vuosi sitten valmiita sijoittamaan useita miljoonia euroja suureen monitoimihalliin. Sen oli määrä tulla Tanskarlan alueelle, nykyisen kongressikeskuksen lähistölle.

Hankkeessa on ollut mukana myös muun muassa entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne. Hallirakennuksesta piti tulla ylhäältä katsottuna kahdeksikon muotoinen, mikä symboloisi Selänteen pelinumeroa.

Hanke on ollut asukasyhdistyksen hampaissa alusta asti. Yhdistys pelkää liikennemäärien kasvavan liian isoiksi.

Vielä ei tiedetä, onko Rotenbergien joutuminen pakotelistoille vaikuttanut hankkeeseen.

Långvik Capital ei ole tiedottanut hankkeessa mahdollisista muutoksista erikseen Kirkkonummen kunnanjohdolle.

"Velvollisuutta heillä ei ole näin tehdä, mutta kohteliastahan se olisi", sanoo kunnanjohtaja Tarmo Aarnio. Hän kertoo olevansa samojen konsultilta saatujen tietojen varassa kuin kunnan kaavoitusosasto.

Monitoimihallihanke on Kirkkonummella vasta kaavoitusvaiheessa. Kunnanvaltuusto hyväksyi hankkeen vuosien 2015–2019 kaavoitusohjelmaan viime vuoden syyskuussa. Vuonna 2015 alueelle tehdään osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaehdotus. Arvion mukaan hallia päästäisiin joka tapauksessa rakentamaan vasta vuonna 2018.

Helsingin Sanomat ei lukuisista yrityksistä huolimatta tavoittanut Långvik Capitalin edustajia torstaina eikä perjantaina.

Pekka Torvinen HS
Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat