Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppatieteen opiskelijat muuttavat Otaniemeen

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kandidaattivaiheen opetus siirtyy tänä syksynä pois Töölöstä

Kaupunki
 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijat muuttavat ensi viikolla Töölöstä Aallon kampukselle Espoon Otaniemeen.

Muutos on historiallinen: vuonna 1911 perustettu Kauppakorkeakoulu on sijainnut Etu-Töölön Runeberginkadulla 1950-luvulta asti.

Nyt Otaniemeen siirtyy Aallon kauppakorkeakoulun kandidaattivaiheen opetus. Maisteriopetus ja tutkimus pysyvät edelleen Töölössä.

Siirtymistä Otaniemeen juhlistetaan näyttävällä paraatilla tiistaina 1. syyskuuta. Tuolloin sadat kauppakorkeakoulun opiskelijat siirtyvät Töölöstä Otaniemeen kuorma-autoilla, vesibussilla ja helikopterilla.

Kymmenen kuorma-auton letkassa kulkevat "kandimursut" eli kandidaattiohjelman ensimmäisen vuoden opiskelijat. Heitä on yhteensä 300, kertoo Markus Helaniemi kauppatieteiden opiskelijoiden opiskelijayhdistyksestä KY:stä.

Sata uutta maisterivaiheen opiskelijaa lähtee kiertämään vesibussilla Espoon saaristoa. Risteily päättyy Otaniemeen samaan aikaan kulkueen kanssa.

Kuusi kauppakorkeakoulun opiskelijaa laskeutuu lisäksi juhlavasti helikopterin kyydillä Otaniemeen Dipolin aukiolle. Kopteriin pääsijät arvotaan kaikista KY:n jäsenistä.

Paraatia on suunniteltu KY:n omassa projektitiimissä keväästä lähtien.

"Halusimme tehdä uuteen paikkaan siirtymisestä konkreettisen tapahtuman ja samalla kunnioittaa KY:n yli satavuotista historiaa", Helaniemi kertoo.

"Haluamme näyttää, että Otaniemeen tulo on mielestämme siisti juttu: että täältä me nyt tulemme ja sitten sekoitumme joukkoon."

Tiistai-ilta huipentuu Otaniemessä Alvarin aukiolla pidettävään juhlaan, johon kokoontuvat Aalto-yliopiston opiskelijoiden killat, jaostot, kerhot ja muut toimintaryhmät.

Maisteriopiskelija Helaniemi pysyy itse Töölössä. Kandidaattiohjelman siirtymistä Otaniemeen hän pitää kuitenkin hyvänä asiana.

"Ei Aallon kaltainen iso ja monitieteinen yliopisto voisi oikeasti edes toimia, jos siihen kuuluvat koulut olisivat eri puolilla kaupunkia."

Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry:n päämaja on perinteisesti sijainnut KY-talossa Pohjoisella Rautatiekadulla.

Nyt myös KY:n toimisto siirtyy Otaniemeen, jonne on valmistunut yhdistyksen uusi juhlatilakin.

KY-talo pysyy silti yhdistyksen omistuksessa, ja rakennuksen neuvottelu- ja saunatilat säilyvät kauppakorkeakoulun opiskelijoiden käytössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat