Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opinmäen oppimiskeskus avautui aikuisillekin

Espoon nimikkopäivää vietettiin aurinkoisessa säässä

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Suurpellossa asuvat Sami Rantanen, Sonja Rantanen ja Jenni Keränen tulivat katsomaan, minkälainen on Opinmäen koulukeskus. Nelivuotiaat Viljami Rantanen (vas.) ja Topias Keränen aloittavat siellä esikoulun kahden vuoden kuluttua.
Suurpellossa asuvat Sami Rantanen, Sonja Rantanen ja Jenni Keränen tulivat katsomaan, minkälainen on Opinmäen koulukeskus. Nelivuotiaat Viljami Rantanen (vas.) ja Topias Keränen aloittavat siellä esikoulun kahden vuoden kuluttua. Kuva: Kimmo Räisänen

Nelivuotiaat kaverukset Viljami Rantanen ja Topias Keränen vilistivät lauantaina uuden koulukeskuksen pihalla oleviin kiipeilytelineisiin Suurpellossa. Espoo-päivän kunniaksi Opinmäen oppimiskeskuksen ovet olivat avoimet kaikille kiinnostuneille.

Päivän tapahtumia oli eri puolilla kaupunkia 125.

"Aurinkoisen sään ansiosta ihmisiä on ollut liikkeellä todella paljon, ja kaikkialla on ollut käsin kosketeltavan innostunut tunnelma", tapahtumien tuottaja Susan Forsblom tiivisti illansuussa.

Kaikki tapahtumat olivat ilmaisia, joten tarkkoja kävijämääriä ei saada kootuksi.

Opinmäessä ohjelmaa oli ennen kaikkea lapsille. Viljamin vanhemmat Sonja Rantanen, Sami Rantanen ja Topiaksen äiti Jenni Keränen tulivat katsomaan, millaiseen esikouluun pojat pääsevät parin vuoden kuluttua.

"Pojista hienointa oli nähdä Pikku Kakkosen hahmot Maltti ja Valtti, jotka opastivat lapsia liikenteen säännöistä. Paikalla oli ainakin sata lasta", kertoi Sonja Rantanen.

Yhdeksän rakennuksen muodostamaa oppimiskeskusta kolmikymppiset aikuiset kehuivat ylenpalttisesti.

"Tätä voi luonnehtia sanoilla hieno, moderni, valoisa, jotenkin teollinen, mutta kuitenkin hyvin viihtyisä. Tänne haluaa tulla oppimaan", kolmikko ylisti.

"Ihan erilainen kuin omat koulut 1980-luvulla Turussa ja Oulussa olivat", totesivat rouvat yhteen ääneen.

"Meillä oli Turussa vain yksi hiekkakenttä, täällä on ulkoliikuntaa varten vaikka mitä", arvioi Sami Rantanen. "Olemme olleet täällä jo monena iltana, koska pojat viihtyvät hienoissa telineissä."

Opinmäessä kerrottiin myös Espoon vuoden esteetön teko -palkinnon saaja. Voiton vei Lähderannassa sijaitseva Cafe Ellinella ja kunniamaininnat saivat Oittaan esteetön laituri ja Kirjasto kuuluu kaikille -projekti.

Finnoon ja Matinkylän yhdistävälle Finnevikinsillalle tuli pyöräilijöitä ja kävelijöitä tasaiseen tahtiin, koska sillan viralliset avajaiset oli ajoitettu Espoo-päivään. Ajoneuvoliikenne sillalla alkaa vasta maanantaina.

Moni ulkoilija kertoi tulleensa katsomaan, kuinka leveät kevyen liikenteen väylät ovat sillan reunoilla ja miltä rehevä Finnoonlaakson kosteikkoalue näyttää ylhäältä katsottuna.

"Tämä on hieno", arvioi Olarin lukiota käyvä Roope Jortikka. "Asun Hyljelahdessa ja tämä lyhentää koulumatkaani merkittävästi."

Samaa mieltä olivat koirien kanssa Matinkylästä lenkille lähteneet Markku Leinonen ja Maija Kaski.

"Tämä seutu on ollut kauan liikennejärjestelyjen kannalta hankala paikka. Nyt näyttää hyvältä", arvioi Leinonen kävellessään leveällä kävelytiellä.

Johanna Mannila HS
Suurpelto / Finnoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat