Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin kylterit muuttivat Töölöstä Otaniemeen: Rekoilla, vesibussilla, helikopterilla

Kaupunki
 
Kauppatieteen opiskelijat lensivät Töölöstä Espooseen
Kauppatieteen opiskelijat lensivät Töölöstä Espooseen
Hilda Ruuskanen ja Markus Helaniemi tulivat Aalto-yliopistoon Otaniemeen opiskelemaan, miten Suomi pelastetaan. Toimittaja: Kimmo Oksanen. Kuvaus ja editointi: Markus Jokela.

Kymmenen kuorma-autoa oli pysäköitynä tiistaina iltapäivällä Arkadiankadulle Helsingin Töölössä.

Oli historiallinen päivä.

Nyt toteutui käytännössä se, mistä paperilla oli päätetty: Kauppakorkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät yhdeksi Aalto-yliopistoksi, jonka kampus on Otaniemessä. Arkadiankadulle jää enää osa kauppatieteiden opiskelijoista.

Kuorma-autoihin matkalle Espooseen pakattiin ensimmäisen vuoden kylterit eli kauppatieteiden opiskelijat. Muut menisivät Otaniemeen vesibusseilla ja kuusi opiskelijaa jopa helikopterilla.

Mutta mitä? Rypäs tekniikan ylioppilaita oli tullut Töölöön asti vastaan.

Tuotantotaloutta Otaniemessä opiskeleva Jukka Kujala, mitä teekkarit täällä tekevät?

"Nyt saadaan kylterit samaan paikkaan meidän kanssa. Tulee lisää kohtaamisia ja innovaatioita", Kujala uskoi.

Toisen vuoden kauppatieteiden opiskelija ja tutor Anni Häkkinen valmistautui peilin edessä lähtöön Arkadiankadulta. "Pitää tehdä tyylikäs sisääntulo", Häkkinen perusteli meikkiensä viimeistelyä.

Häkkinen asuu Kruununhaassa Helsingin kantakaupungissa. Eikö lähtö kauas Espooseen opiskelemaan harmita?

"Aluksi tuntui ikävältä. Mutta Espoossa on paremmat tilat ja hienompi kampus", Häkkinen lohduttautui.

Hän myös uskoi, että yhdessäolo tuo hedelmällistä poikkitieteellisyyttä. Niin uskoi myös vastaan tullut biotekniikan opiskelija Katja Kortelainen: "Innovaatioita, synergiaa, verkostoitumista", hän luetteli yhdistymisen etuja.

Kauppatieteiden opiskelija Henri Auvinen seisoi kylmän rauhallisena kiveykseen nojaten odottelemassa kuorma-autojen lähtöä Otaniemeen.

Auvisen mielestä tiistai oli "iso ja hauska päivä". Muutto Otaniemeen yhteiselle kampukselle tekniikan ylioppilaiden kanssa avaa oikeasti isoja mahdollisuuksia: "Kun insinööriosaaminen ja kaupallinen osaaminen yhdistyvät, siitä voi tulla tosi hyvä juttu", Auvinen arveli.

Kuorma-autoletka lähti matkaan Arkadiankadulta ensin Länsiväylälle ja sitten kohti Otarantaa. Sivustakatsojat ehkä ihmettelivät, ovatko käynnissä penkkarit, ja miksi karkkeja ei lennä?

"Toivottavasti eivät kuitenkaan heitä noita halkoja", kuorma-autonkuljettaja Marko Soinisalo toivoi.

Opiskelijat olivat saaneet klapeja matkaansa teemalla: kanna oma halkosi kekoon! Ilmeisesti oli kyse yhteistyökumppanin sponsoroimasta janojuomasta.

Tämä ennakoi hyvää, sillä näiden nuorten aikuisten jos keiden on tulevaisuudessa osattava neuvotella hyviä sopimuksia. Niinhän meille on vakuutettu, että yhdistyneen Aalto-yliopiston opiskelijat ovat ne, joiden käsissä on Suomen tulevaisuus.

Bisnesteknologiaa opiskeleva Hilda Ruuskanen, miten aiot pelastaa Suomen?

"Kyllä onnistuu", Ruuskanen vastasi hivenen arvoituksellisesti.

Paras uskoa.

Kimmo Oksanen HS
Etu-Töölö/Otaniemi

Markus Jokela HS
Kauppatieteiden ja teknisten alojen opiskelijat juhlivat yhteiselon alkua tiistaina Otaniemen kampuksella Espoossa. Toista päivää kone- ja rakennustekniikkaa opiskellut Aleksi Partanen kokeili Aalto skate -surffirataa.
Kauppatieteiden ja teknisten alojen opiskelijat juhlivat yhteiselon alkua tiistaina Otaniemen kampuksella Espoossa. Toista päivää kone- ja rakennustekniikkaa opiskellut Aleksi Partanen kokeili Aalto skate -surffirataa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat