Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääkaupunkiseutua rakennetaan nyt miljardeilla euroilla

Helsinki juhli rakennustöiden vauhdittumista Kalasataman keskuksessa ja keskustakirjaston tontilla

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo HS
Kutsuvieraat muurasivat Kalasataman uuden keskuksen peruskiveä tiistaina.
Kutsuvieraat muurasivat Kalasataman uuden keskuksen peruskiveä tiistaina. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Harmahtava taivaskin repesi tiistaina iltapäivällä, kun elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk), Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr) ja rakennusyhtiö SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila tarttuivat laastilapioon Kalasataman Redin työmaalla.

He muurasivat noin 600 miljoonan euron arvoisen jättihankkeen peruskiven.

Artikkeliin liittyvät

Nyt Kalasatamassa ahertaa kolmisen sataa "haalarimiestä". Pian pelkästään SRV:n palkollisten joukko kasvaa toimitusjohtaja Juha Pekka Ojalan mukaan vähän yli tuhanneksi, ja töitä riittää vuosiksi.

Redi työllistää heidän lisäkseen nelinkertaisen joukon, muun muassa rakennusmateriaaleja valmistavissa tehtaissa.

Kauppakeskus, sen päälle nousevat kuusi asuintornia, hotelli ja toimistotorni ovat osa huimaa rakennusbuumia, joka jyllää etenkin Kalasataman liepeillä, mutta myös muualla Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla.

"Redi tuo piristystä talouteen nyt, kun muita uusia investointeja aloitetaan vähän", Kokkila sanoi.

Kauppakeskuksen pohjoispuolelle nousee myös terveys- ja hyvinvointikeskus Helsingin kaupungille. Siihen uppoaa ainakin 50 miljoonaa euroa.

Lähelle on tulossa kaupungille seuraava uudisrakennus, johon keskitetään kaikki tekniset virastot. Hintalappu saattaa olla vieläkin isompi.

Tilaisuutta seurasi tiistaina myhäillen myös Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

"Yli puolet alan kaikista työllisistä eli yli 40 000 on hommissa pääkaupunkiseudulla", Harjuniemi laskee.

Kalasataman buumin pyörrettä lisäävät kymmenien ja kymmenien miljoonien eurojen urakat, jotka alkavat pyöriä mahdollisesti jo ensi vuonna myös metroaseman pohjoispuolella Verkkosaaren eteläosassa. Sinne polkaisevat asuntotyömaita rakennusliikkeet West Pro, Skanska, YIT sekä Fira.

Jarno Mela Lehtikuva
Kymmenet kaupunkilaiset seurasivat tiistaina Töölönlahdella, kun kaivinkone rouhaisi työt käyntiin keskustakirjaston tontilla.
Kymmenet kaupunkilaiset seurasivat tiistaina Töölönlahdella, kun kaivinkone rouhaisi työt käyntiin keskustakirjaston tontilla.

Juhlaväki listaa muitakin käynnistyviä rakennushankkeita. Ensimmäiseksi tulee mieleen 100 miljoonaa maksava keskustakirjasto, jonka työt alkoivat tiistaina Töölönlahdella.

Luettelo pitenee Pasilan valtavalla Triplalla, Myllypuron Metropolia-ammattikorkeakoulun jättikampuksella, Aalto-yliopiston uudisrakennuksella sekä Finavian jättiläislaajennuksilla Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Jospa tässä taantumassa rakentaminen olisikin se ala, joka kiskoisi Suomen bruttokansantuotteen plussalle, rohkeimmat uskaltavat arvioida.

Marja Salmela HS
Kalasatama/Kluuvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat