Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sortti-asemilta on varastettu useita pakettiautollisia tavaraa

HSY:n mukaan Sortti-asemien omat työntekijät ovat avustaneet varkauksissa

Kaupunki
 

HSY:n Sortti-jäteasemilla pääkaupunkiseudulla on paljastunut laaja romumetallin, kylmälaitteiden ja elektroniikkaromun varkaus. Tavaraa on varastettu säännöllisesti jo pitkään kahdella pakettiautolla.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallintojohtaja Matti Hilli kertoo, että pakettiautoja on kuljettanut kaksi HSY:n ulkopuolista henkilöä, mutta heitä ovat avustaneet useat HSY:n työntekijät. Varkauksista on tehty tutkintapyyntö poliisille jo kesäkuussa. Lisäksi HSY:ssä on aloitettu sisäiset haastattelut. Asiasta on myös tiedotettu henkilökunnalle.

"Jos selviää, että joku HSY:n työntekijä on avustanut säännöllisesti ja saanut palkkioksi esimerkiksi alkoholia ja tupakkaa, työsuhdetta ei voida jatkaa", Hilli sanoo.

Varkauksien alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta Hillin mukaan toiminta on kestänyt pitkään. Poliisi selvittää, mihin romu on viety, mutta Hillin mukaan sitä on toimitettu eteenpäin hyödynnettäväksi.

Varastettu omaisuus on pääosin kolmannen osapuolen omistuksessa, sillä HSY toimii esimerkiksi sähköelektroniikkaromun välittäjänä tuottajayhteisöille.

"Meidän kannaltamme tämä on todella ikävää, koska tavara on luovutettu meille hyötykäytettäväksi edelleen ja koska esimerkiksi romutettavaksi tarkoitetut tietokoneet voivat sisältää arkaluonteisia tietoja. Rahallisestihan arvo ei ole suuri", Hilli sanoo.

Sortti-asemia on neljä, kaksi Helsingissä sekä yksi Espoossa ja Kirkkonummella. 14. syyskuuta avautuu Vantaan Ruskeasannan asema.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat