Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Murjottu maisema on korjattu nätisti

Kaupunki
 

Kirjoitin vuosi sitten (HS 22. 9. 2014) tällä palstalla vetoomuksen, joka tihkui tunnetta. Olin juuri käynyt Paloheinän urheilumajan tienoilla tutustumassa bussitunnelin työmaahan ja kauhistunut näkemääni.

Muistutin, että meille liikunnan harrastajille Paloheinän majan tienoo on vuosikymmeniä ollut idyllinen ja arvokas paikka, josta on ollut kätevää kipaista lenkille tai lähteä hiihtämään Keskuspuistoon.

Viime vuoden syyskuussa Paloheinä näytti todella murjotulta. Metsää oli kaadettu, ja alue oli aidattu. Bussitunnelin suuaukko ammotti mustana ja likaisena. Liikkujilla ei ollut mitään asiaa majan nurkille.

Vetosin päätöksentekijöihin ja rakentajiin: "Korjatkaa Paloheinän majan seutu niin nätiksi kuin se vain on mahdollista."

Viime sunnuntaina tein tarkan katselmuksen majan ympäristössä. Rakennustyöt ovat päättyneet, ja bussitunneli on ollut pari viikkoa täydessä käytössä. Bussi 560 kuljettaa matkustajia Vantaan Myyrmäestä Helsingin Vuosaareen ja takaisin.

Hyrisin tyytyväisenä. Paloheinä on korjattu niin nätiksi kuin se on mahdollista. Tunnelin aukko on majan edustalla, mutta sen ympäristön maisemointityöt on tehty huolella. En keksi, miten ne olisi paremmin voitu tehdä.

Paikoitusalueet ovat kunnossa. Kuusmiehentie on nyt leveä ja turvallisen tuntuinen katu, joka kelpaa toivottavasti niin ohikulkijoille kuin paikallisille asukkaillekin.

Paloheinän urheilumaja on kunnostettu myös sisältä, ja se oli käytössä jo viime talvena. Kesäksi se pantiin kiinni, mutta ovessa lukee, että maja avataan marraskuussa tai joulukuussa.

Mitä vielä puuttuu?

Ei puutu kuin lumi. Parin huonon hiihtotalven jälkeen tuntuisi oikeudenmukaiselta, että pääkaupunkiseudun miljoona asukasta saisivat jo marraskuussa kunnon lumipeitteen, joka pysyisi huhtikuulle asti.

Jos näin hyvin kävisi, avautuisi tuttu reitti: Paloheinästä startataan peltolenkille, joka yhtyy Niskalassa toiseen latuun ja vie Pitkäkoskelle.

Siellä voi pitää kahvitauon ja jatkaa Keskuspuistoa pitkin Pirkkolaan, Maunulaan tai Laakson ratsastusradalle asti. Huimaa ajatellakin sellaista kaupunkireissua.

Unto Hämäläinen HS
unto.hamalainen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat