Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Ei vaijeri mikään uusi juttu ole"

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo HS
Aki Hynninen (vas.) ja Risto Immonen rakensivat keskiviikkona aitaa hyppyrimäen alueen ympärille.
Aki Hynninen (vas.) ja Risto Immonen rakensivat keskiviikkona aitaa hyppyrimäen alueen ympärille. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Herttoniemen ala-asteen oppilaat Nemi Juntunen, Jessica Reimann, Jenna Kallinen ja Nea Korhonen olivat keskiviikkona kunnioittamassa onnettomuuden uhrin muistoa hyppyrimäellä.

Jenna Kallinen tunnusti itsekin joskus laskeneensa alastulorinteen. "Enää en laske", hän vakuutti.

Vauhdinottotornin kupeeseen oon tuotu kymmeniä kynttilöitä ja enkeleitä. Herkältä Nemi Juntuselta oli päästä itku, kun hän näki kynttilöiden joukossa onnettomuudessa kuolleen tytön nimen ja kuvan.

"Tuntui surulliselta", Nemi Juntunen sanoi.

Onnettomuuden uhri oli hänelle etäältä tuttu.

Tytöt tiesivät, että hyppyrimäki ympäristöineen on paikallisen nuorison suosima oleskelupaikka. Mäkien laskeminen on ollut yleinen huvi. Myös se, että vaijeria on viime hetkellä väistetty. "Päivällä näkee", Nemi Juntunen totesi. Onnettomuus sattui yöllä elokuun pimeydessä.

Alhaalla mäkimontun laitamilla Aki Hynninen ja Risto Immonen rakensivat keskiviikkona aitaa mäkialueen ympärille. Näin oli kaupunki päättänyt tehdä, kenties ehkäistäkseen juuri nuorten pääsyn alueelle. Tai sitten toisesta syystä:

"Aitahan on vain juridinen raja. Eihän se mitään estä", Aki Hynninen A-aidoista totesi. A-aidat rakentaa aitaa Helsingin liikuntaviraston alihankkijana.

Halukkaat kiipeävät aidan yli, mutta silloin vastuu siirtyy heille. Aita kertoo heidän olevan väärällä puolella. Tämä lienee sen varsinainen tarkoitus.

"Ei vaijeri mikään uusi juttu ole. Tuosta sen näkee", Aki Hynninen sanoi.

Hän osoitti mäntyä, jonka ympärille vaijeri oli aikoinaan kiedottu. Puu oli ollut hoikka. Nyt se on paksu, ja vaijeri louhiutunut syvälle männyn ytimeen.

Kimmo Oksanen HS
Herttoniemi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat