Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taksit kiinnostuneet Kutsuplussasta

Matkustajan näkökulmasta Kutsuplussan etuna on sen perinteistä taksia pienempi hinta

Kaupunki
 
Mikko Stig Lehtikuva
Helsingin taksiautoilijoiden mielestä perinteisten taksien kimppakyydeille on tilausta.
Helsingin taksiautoilijoiden mielestä perinteisten taksien kimppakyydeille on tilausta. Kuva: Mikko Stig Lehtikuva

Helsingin taksiautoilijat -yhdistys on halukas jatkamaan Kutsuplussan toimintaa, jos Helsingin seudun kunnat eivät jatka palvelun rahoittamista tämän vuoden jälkeen. Helsingin taksiautoilijoiden yhdistyksen toiminnanjohtaja Anssi Roitto kertoo HS:lle, että he ovat käyneet asiasta HSL:n kanssa hyvin alustavan keskustelun noin vuosi sitten.

Mitään sopimuksia suuntaan tai toiseen ei ole vielä olemassa.

"Liikennöinti näyttää menevän yhä enemmän kutsuohjattavaan suuntaan. Suhtaudumme hyvin avoimin mielin tällaiseen palveluntuotantoon, jos kaupungilla on tällaiseen halua", Roitto sanoo.

Roiton mielestä on vielä ennenaikaista puhua esimerkiksi siitä, ostaisiko Helsingin taksiautoilijat Ajelo-nimisen yrityksen kehittämän sovelluksen Helsingin seudun liikenteeltä (HSL). Split Technology osti espoolaisen Ajelon viime marraskuussa.

Ajelon kehittämän sovelluksen idea on, että kyytiä tarvitsevat matkustajat voivat tilata haluamansa matkan, miltä tahansa pysäkiltä toiselle ilman vaihtoja.

Roitto sanoo, että Helsingin taksiautoilijat saavat oman kimppakyytijärjestelmänsä pystyyn tarvittaessa pikaisesti. Vielä ensi vuoden alussa takseissa käytettävä järjestelmä ei kuitenkaan vielä olisi pystyssä, hän sanoo.

"Valmista ohjelmistoa meillä ei vielä ole. Käytännön ratkaisujen suhteen on vielä hieman tekemistä, mutta kyllä me tarvittaessa ketteriä ja nopeita olemme", Roitto sanoo.

Kutsuplus on perinteiseen joukkoliikenteeseen verrattuna ketterä. Sen avulla on helpompaa kuljettaa esimerkiksi lasta jääkiekkoharjoituksiin kuin raitiovaunulla tai bussilla.

Yksittäisen matkustajan näkökulmasta Kutsuplussan etuna on sen perinteistä taksia pienempi hinta. Roiton mielestä myös perinteisten taksien kimppakyydeille on selvästi tilausta.

"Yleisesti ottaen, jos taksikyytiä jakaa, niin yksikkökustannus putoaa huomattavasti. Esimerkiksi keskustasta Kannelmäkeen yksikkökustannus putoaa taksin jakamalla selvästi."

Viimeisen vuoden aikana Helsingin seudulla toimivat taksit ovat saaneet kilpailijakseen myös yksityisten kuskien varassa pyörivän Uber-taksipalvelun.

Roitto sanoo, ettei Uber vaikuta taksin kimppakyytisuunnitelmiin millään lailla.

"Me emme ole harmaan talouden kanssa missään tekemisissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat