Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksityisten rahoittamia veistoksia Helsingissä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

 Kaivopuistossa Neitsytpolun ja Puistokadun kulmaukseen pystytettiin kullanhohtoinen Odotus-veistos vuonna 2010. Veistos on Keskon kannanotto lasten, lapsiperheiden, äitien ja turvallisen tulevaisuuden puolesta. Yhtiö lahjoitti Pekka Jylhän teoksen Helsingin kaupungin taidemuseolle.

 Narinkkatorilla sijaitsevan yrittäjäpatsaan rahoittivat yksittäiset yrittäjät ja isot firmat. Metallihäkkyrää muistuttava Leverty-niminen teos valmistui 2006. Kuvanveistäjä Eva Löfdahlin mukaan veistos kuvastaa hyvän yrittäjän ominaisuuksia: peräänantamattomuutta, kestävää perustaa, toiminnan läpinäkyvyyttä ja hyviä verkostoja.

 Lähiseutujen asukkaat rahoittivat Porvoonkadun ja Sturenkadun kulmauksessa olevan Työläisäiti-veistoksen, jossa äiti ja tytär vääntävät vettä pestystä lakanasta. Vuonna 1996 valmistunut patsas rahoitettiin muun muassa myymällä pienoispatsaita, postikortteja ja pakinakirjoja.

 Tapio Rautavaara sai oman veistoksen Oulunkylän torille vuonna 2000, kun hänen nimikkoseuransa ryhtyi toimeen. Patsaan aiheena on Rautavaaran tunnettu laulu Kulkuri ja joutsen. Veistoksessa Rautavaara on pitkä, joutsen hänen edessään pieni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat