Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeuskin hyväksyi lahjoitukset KY-säätiölle

Ratkaisu kauppatieteilijöiden rahoista tehtiin äänestyksessä

Kaupunki
 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta hävisi kanteen Helsingin kauppatieteen ylioppilaiden KY-säätiötä vastaan myös Helsingin hovioikeudessa.

KY-säätiö saa pitää noin 42 miljoonan euron omaisuuden, jonka Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi KY-säätiölle Aalto-yliopiston muodostamisen yhteydessä.

Hovioikeus katsoi, että KY:n rivijäseniltä ja ulkopuolisilta oli pyritty tietoisesti salaamaan lahjoitukseen liittyneitä syitä, valmistelua, laajuutta ja ehtoja.

Hovioikeuden mukaan lahjoitukset eivät kuitenkaan merkittävällä tavalla vaikeuttaneet Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toimintaa, eikä oikeus pitänyt lahjoituksia kohtuuttomina tai hyvän tavan vastaisina. Hovioikeuden ratkaisu oli äänestyspäätös. Yksi jäsen olisi pitänyt kohtuullisena pienempää lahjoitusta.

Riita juontaa Aalto-yliopiston perustamiseen, kun Helsingin Kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät vuonna 2010. Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta lahjoitti vuonna 2008 kauppatieteilijöiden toimintaa jatkaville KY-säätiölle ja Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat -yhdistykselle rahasto-osuuksia sekä kaksi kiinteistöosakeyhtiötä.

Teekkarienemmistöinen Aalto-yliopiston ylioppilaskunta vaati säätiölle tehtyjen lahjoitusten julistamista pätemättömäksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat