Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylioppilaskunta jyrähti: Pakolaiskriisille naureskelu ei sovi fuksiaisten teemaksi

Kaupunki
 

Kolme Helsingin yliopiston ainejärjestöä suunnitteli uusien opiskelijoiden eli fuksien aloitusjuhlien järjestämistä pakolaisteemalla.

"Monet kohtalontovereistanne Välimerellä ja Balkanilla eivät valitettavasti saavuttaneet määränpäätään. Uskomme, että teillä on paremmat mahdollisuudet", kutsussa luki. Fukseja kehotettiin myös varmistamaan paikkansa vankassa kumiveneessä tai kuorma-autossa.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan HYY:n mukaan monet opiskelijat ovat ottaneet sopimattomana pitämästään teemasta yhteyttä ylioppilaskuntaan.

HYY tuomitsee julkaisemassaan tiedotteessa Välimeren pakolaiskriisistä pilaa tekevän teeman jyrkästi.

Asia on koskettanut meitä syvästi, sillä olemme vuosikymmenien ajan toteuttaneet kehitysapua sekä olleet aikoinaan perustamassa Suomen pakolaisneuvontaa, HYY:n tiedotteessa todetaan.

Jyrkkää kantaa perustellaan myös HYY:n yhdenvertaisuussuunnitelmalla, jonka noudattamista edellytetään myös piiriin järjestöiltä.

Rasistista vitsailua tai nimittelyä ei suvaita. Sivullinenkin voi puuttua tilanteeseen, jonka tulkitsee rasistiseksi, yhdenvertaisuussuunnitelmassa sanotaan.

Ylioppilaskunta kertoo tiedotteessa olleensa jo yhteydessä juhlia suunnitelleisiin järjestöihin.

Sittemmin yhteisöpalvelu Facebookista poistetun kutsun mukaan juhlia olivat järjestämässä Rupla, Daina ja Vietti -ainejärjestöt. Daina on balttialaisten kielten ja kulttuurien opiskelijoiden, vietti Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen opiskelijoiden ja Rupla Slaavilaisten kielten ja kulttuurien järjestö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat