Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Remontti sulkee Lasipalatsin vuodenvaihteessa

Aukiota aiotaan tasata ravintola Lasipalatsin ja Mbarin terasseja varten

Kaupunki
 
Mika Ranta HS
Ihmiset jonottivat sunnuntaina Lasipalatsin Bio Rexissä järjestettyyn 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan erikoisnäytökseen. Stanley Kubrickin ohjaama elokuva nähtiin poikkeuksellisesti alkuperäiseltä 70-milliseltä filmikopiolta.
Ihmiset jonottivat sunnuntaina Lasipalatsin Bio Rexissä järjestettyyn 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan erikoisnäytökseen. Stanley Kubrickin ohjaama elokuva nähtiin poikkeuksellisesti alkuperäiseltä 70-milliseltä filmikopiolta. Kuva: Mika Ranta HS

Vuonna 1936 valmistunut Helsingin Lasipalatsi suljetaan remontin ajaksi vuodenvaihteessa.

Lasipalatsia isännöivän Mediakeskus Oy:n toimitusjohtaja Marianna Kajantie kertoo, että remontin piti alun perin alkaa jo marraskuussa, mutta lupaprosessit ovat viivästyttäneet remonttia muutamalla kuukaudella.

Artikkeliin liittyvät

"Remontti kestää minimissään vuoden, ja sinä aikana rakennus on kokonaan suljettu. Olisi hienoa, jos rakennus olisi käytettävissä, kun Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 alkaa. Siitä ei kuitenkaan ole vielä takeita", Kajantie kertoo.

Lasipalatsin talossa toimivat esimerkiksi ravintola Lasipalatsi, Mbar ja elokuvateatteri Bio Rex.

Lasipalatsin remontin ajoitus liittyy sen vieressä sijaitsevan Lasipalatsin aukion alle perustettavan Amos Andersonin uuden taidemuseon rakentamiseen.

Taidemuseon rakentaminen on hermostuttanut Lasipalatsissa toimivia ravintoloitsijoita, koska Lasipalatsin aukiolle nousevat museon kattorakennelmat ovat näyttäneet estävän ravintoloitsijoita pitämästä aukiolla kiinteitä terassirakennelmia. Myös Amos Andersonin taidemuseon toive on ollut, että nykyiset ravintoloitsijat voisivat jatkaa terassitoimintaansa.

Nyt vaikuttaa siltä, että Helsingin kaupunki on päättänyt helpottaa ravintoloitsijoiden tilannetta.

Tiistaina kaupunkisuunnittelulautakuntaan etenevässä tarkistetussa asemakaavaehdotuksessa määritellään, että Lasipalatsin aukio pitää remontin yhteydessä tasata niin, että ravintolat voivat sijoittaa aukiolle ulkotarjoilukalusteita ilman erillisiä tasaavia rakennuksia.

Ravintola Lasipalatsia pyörittävän Ravintolakolmio-ryhmän hallituksen puheenjohtaja Heimo Keskinen kertoo olevansa tyytyväinen kaupungin kädenojennukseen.

"Nyt kaavaan on tullut sen verran asiakaspaikkoja, että terasseilla on taas elämisen mahdollisuudet" , Keskinen sanoo.

Ilman kiinteitä rakennuksia ravintoloiden terassien tarvitsemien lämmityslaitteiden, sateelta suojaavien markiisien ja musiikkikeikkojen kaipaamien äänentoistolaitteiden asentaminen saattaa kuitenkin muodostua ongelmalliseksi.

Marianna Kajantie kertoo, että remonttiin valmistautuvaan Lasipalatsiin tulee syksyn aikana erilaisia pop-up-taidenäyttelyitä ja -kauppoja.

Remontin yhteydessä Lasipalatsissa toimivien yritysten työntekijöille rakennetaan sosiaalitiloja. Lasipalatsin rakennus on suojeltu, joten ulkoisesti se ei remontin aikana juuri muutu.

"Tärkeintä on, että 1930-luvun henki säilyy.", Kajantie sanoo.

Lari Malmberg HS
Kamppi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat