Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meilahden pyöräturmapaikka muuttuu turvallisemmaksi

Helsinki aikoo rakentaa Tukholmankadulle pyörätiet viimeistään 2017

Kaupunki
 

Helsinki rakentaa Tukholmankadulle yksisuuntaiset pyörätiet todennäköisesti viimeistään vuonna 2017. Kaupunkisuunnitteluvirasto julkaisi pyörätiesuunnitelmat verkossa maanantaina.

"Pyöräteiden rakentaminen perustuu kantakaupungin tavoiteverkkoon, jota on nyt lähdetty toteuttamaan ja jota suunnitellaan jatkuvasti lisää", sanoo pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Tukholmankatua on pitkään pidetty pyöräilijöille vaarallisena, sillä kadulla ei nyt ole minkäänlaisia pyöräkaistoja. Pyöräilijän täytyy ajaa ajokaistoilla. Elokuun puolessavälissä Tukholmankadun ja Mannerheimintien risteyksessä kuoli pyöräilijä, kun autoilija ilmeisesti kiilasi tahallaan pyöräilijän eteen ja pakeni paikalta. Autoilijaa epäillään taposta.

Yksisuuntaiset pyörätiet Tukholmankadulle päätettiin alustavasti tehdä jo vuonna 2012, kun kantakaupungin pyörätieverkon tavoitteet vuodelle 2025 julkaistiin.

"Tavoitteena on kattava verkko, jotta pyöräily on turvallista ja sujuvaa. Taustalla on koko liikennesuunnittelufilosofian muutos: Helsingissä on ryhdytty suunnittelemaan pyöräliikennettä, ei kevyttä liikennettä", Keisanen sanoo.

Muutos tapahtui Keisasen mukaan noin viisi vuotta sitten. Mallia on otettu niin Kööpenhaminasta kuin Amsterdamista, joissa pyörä on jo autoa suositumpi kulkuneuvo.

"Liikenneratkaisujen pitää olla nykyistä laadukkaampia, kun pyöräily kaupungissa kasvaa", Keisanen sanoo. Yksisuuntaiseen liikenteeseen perustuva verkko parantaa turvallisuutta, sujuvoittaa liikennettä sekä rauhoittaa jalkakäytäviä, kaupunkisuunnitteluvirasto sanoo.

"Yli 90 prosenttia kaupunkilaisista kannattaa pyöräilyliikenteen edistämistä, ja myös kaupat ja palvelut toivovat lisää pyöräpysäköintipaikkoja", Keisanen sanoo.

Kantakaupungin pyöräilyverkon parantaminen tapahtuu vähitellen. Tänä vuonna yksisuuntaisia pyöräteitä on rakennettu Helsinginkadulle, Lauttasaarentielle ja Pasilan sillalle.

Tukholmankadun pyörätiet ovat samalla osa runkolinja 500:n liikennesuunnitelmia. Runkolinjaa suunnitellaan Herttoniemen metroaseman ja Munkkivuoren ostoskeskuksen välille. Se korvaisi nykyiset bussilinjat 58 ja 58B vuonna 2017. Mahdollinen runkolinja on jo saanut kritiikkiä siitä, että se ei suunnitelmien mukaan jatku Itäkeskukseen asti.

Asukkaat voivat kommentoida liikennesuunnitelmia 18. syyskuuta asti. Sen jälkeen suunnitelmia käsittelee kaupunkisuunnittelulautakunta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat