Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaiset jakavat Espoon poliitikkoja

Valtuuston enemmistö vaatii lisätiloja turvapaikanhakijoille

Kaupunki
 

Osa espoolaispoliitikoista uskoo, että Espoolta löytyy riittävästi tiloja kaikenikäisten turvapaikanhakijoiden majoittamiseksi. Espoo ilmoitti viime viikolla ottavansa aiempaa enemmän alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Samalla kaupunki tiedotti, ettei sen rajojen sisäpuolelta löydy sopivia tiloja tilapäisen vastaanottokeskuksen perustamiseen.

Väite ei kaikkia kaupunginvaltuutettuja vakuuttanut. Osa valtuutetuista vaatii nyt, että kaupunki selvittää mahdollisia sopivia tiloja kaikenikäisten turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen. Inka Hopsun (vihr) ja Mikael Erikssonin (r) valtuustoaloitteen allekirjoitti 42 kaupunginvaltuutettua maanantaina. Hopsun mukaan valtuustoaloite tarkoittaa myös, että tiloja turvapaikanhakijoiden majoittamiseksi olisi myös löydyttävä.

"Ei voi olla vain niin, että etsitään eikä löydetä mitään."

Perussuomalaisten valtuustoryhmä on vastustanut majoituksen järjestämistä kaikenikäisille turvapaikanhakijoille. Myös osa kokoomuspoliitikoista on suhtautunut asiaan penseästi. "Haluttiin tällä osoittaa valtuuston enemmistön tahtotila, sillä toisenlaisiakin mielipiteitä täällä on kuultu", Hopsu sanoo.

Espoon tulevan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Markus Torkin (kok) mukaan turvapaikanhakijoille pitää ehdottomasti etsiä sopivia tiloja kaupungista.

"Tämä on minulle ihan kristillistä etiikkaa: Jos ihminen on hädässä, häntä autetaan. On ihan väärä viesti, että Espoo näyttäisi kääntävän selkänsä."

"Valtuustoaloite on ihan linjassa sen kanssa, mitä virkamiespuolella on tähän asti tehty", perusturvajohtaja Juha Metso sanoo. Espoo on jo laajentanut alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottotiloja. Lisää samanlaisia tiloja on suunnitteilla vielä 40 alaikäiselle turvapaikanhakijalle.

"Ei Maahanmuuttovirasto meiltä ole muuta pyytänytkään."

Metson mukaan kaupunki on kartoittanut uusia mahdollisia tiloja vastaanottokeskuksen perustamiselle mutta sellaisia ei ole löytynyt.

Seuraavaksi kaupungin toimintaa turvapaikanhakijoiden auttamisessa alkaa selvittää erillinen työryhmä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat