Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoitaja unohti sängyn laidan alas sairaalassa Espoossa – vanhus putosi ja kuoli

Vanhus sai aivoverenvuodon pudottuaan sängystä sairaalassa

Kaupunki
 

Espoon käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona perushoitajan sakkoihin vanhuksen kuolemaan johtaneen tapahtumasarjan vuoksi. Tapaus sattui maaliskuussa 2011 Puolarmetsän sairaalassa.

Tuomion mukaan hoitaja oli unohtanut nostaa potilaan sängyn laidan ylös syöttämisen jälkeen, minkä jälkeen vanhus oli pudonnut lattialle.

Hoitaja oli nostanut potilaan yksin takaisin sänkyyn, eikä ollut kertonut putoamisesta vastaavalle hoitajalle tai kirjannut sitä potilasasiakirjoihin. Potilas sai putoamisen seurauksena aivoverenvuodon, jonka oireet ilmaantuivat yöllä. Nainen kuoli seuraavana päivänä.

Hoitaja kertoi tapahtumista muille työntekijöille vasta noin kuukauden päästä, kun hän oli palannut vapailta ja kuullut potilaan ruumiinavauksen tuloksista.

Nainen kertoi oikeudessa salanneensa asian häpeän vuoksi ja koska hän oli pelännyt saavansa potkut.

Hoitaja kertoi poliisikuulusteluissa unohtaneensa sängyn laidan alas, mutta oikeudessa hän sanoi, että potilas oli saattanut laskea sen itse. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt jälkimmäistä versiota uskottavana.

Oikeuden mukaan hoitaja aiheutti huolimattomuudellaan naisen kuoleman.

Keski-ikäinen nainen tuomittiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta. Nainen tuomittiin 70 päiväsakkoon, mistä tulee 2030 euroa maksettavaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat