Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muumimukeja saa tulevaisuudessakin Arabianrannasta

Arabiakeskuksen myymälöiden sulkemista ei suunnitella

Kaupunki
 
Sabrina Bqain / HS
Arabiakeskus on tehtaan kanssa samassa kiinteistössä toimiva kauppakeskus, jossa sijaitsee muun muassa Fiskars-konsernin merkkejä myyvä outlet-myymälä.
Arabiakeskus on tehtaan kanssa samassa kiinteistössä toimiva kauppakeskus, jossa sijaitsee muun muassa Fiskars-konsernin merkkejä myyvä outlet-myymälä. Kuva: Sabrina Bqain / HS

Suosittu tehtaanmyymälä ei katoa Helsingin Arabianrannasta, vaikka Arabian historiallinen keramiikkatehdas suljettaisiin.

"Muutokset tehtaassa eivät vaikuta Arabiakeskuksen toimintoihin millään tavalla. Fiskars-konserni on sitä paitsi kiinteistössä vain vuokralaisena", Arabian ja Iittalan brändivastaava Tuija Aalto-Setälä kertoo.

Vesa Ranta

Arabiakeskus on tehtaan kanssa samassa kiinteistössä toimiva kauppakeskus, jossa sijaitsee muun muassa Fiskars-konsernin merkkejä myyvä outlet-myymälä. Arabian omistavaan Fiskarsiin kuuluvat myös esimerkiksi Iittala ja Hackman. Alennetuilla hinnoilla myytävät ykkös- ja kakkoslaadun tuotteet ja erikoiserät houkuttelevat keskukseen runsaasti turisteja.

Lisäksi keskuksessa toimivat Pentik, Finlayson, Designmuseon galleria, posti, kahvila ja kirjasto.

Aalto-Setälän mukaan myymälöitä ei olla sulkemassa, vaikka tehtaan omistava Fiskars suunnittelee siirtävänsä tehtaan tuotannon ulkomaille ensi vuoden aikana.

"Vielä ei ole edes varmaa tietoa siitä, mitä tehtaassa tapahtuu, joten tässä odotellaan. Mutta tilojen sulkemiseksi ei ole mitään suunnitelmia, ei tosiaankaan", Aalto-Setälä sanoo.

Keskuksesta on muodostunut etenkin turistien keskuudessa suosittu nähtävyys, josta etsitään tavallista edullisempia suomalaisia design-tuotteita, kuten muumimukeja.

"Tämä on todella hieno ja tärkeä kohde, ja esimerkiksi monelle japanilaiselle suorastaan designin mekka. Toivon, että tämä pysyy suosittuna matkakohteena jatkossakin", Aalto-Setälä lisää.

Vielä ei ole tietoa, mitä tyhjäksi jääville tiloille tehdään. Arvoitus on vielä sekin, mitä tapahtuu, kun tehdaskiinteistössä toimiva Aalto-yliopiston osaksi muuttunut Taideteollinen korkeakoulu (nyk. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) siirtyy Espoon Otaniemeen vuonna 2018.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat