Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roman Rotenberg myy Långvikin hotellikeskuksen USA:n pakotteiden takia

Kaupunki
 
Aleksi Tuomola Lehtikuva
Långvikin hotelli- ja kylpyläkeskuksen on ostanut hotelli- ja ravintolaliiketoimintaa harjoittava Ryokan. Sen suurimmat osakkeenomistajat ovat Rotenbergien asioita hoitaneita kumppaneita.
Långvikin hotelli- ja kylpyläkeskuksen on ostanut hotelli- ja ravintolaliiketoimintaa harjoittava Ryokan. Sen suurimmat osakkeenomistajat ovat Rotenbergien asioita hoitaneita kumppaneita. Kuva: Aleksi Tuomola Lehtikuva

Jääkiekkojoukkue Jokerien osakas ja Hartwall-areenan pääomistaja Roman Rotenberg on myynyt Kirkkonummella sijaitsevan Långvikin hotelli- ja kylpyläkeskuksen liiketoiminnan, selviää Helsingin Sanomien hankkimista elokuun lopussa allekirjoitetuista asiakirjoista.

Tästä on kyse

 Yhdysvallat ja Euroopan unioni painostavat talouspakotteilla Venäjää lopettamaan Krimin niemimaan miehityksen Ukrainassa.

 Yhdysvaltojen mukaan liikemiehet Gennadi Timtšenko, Boris Rotenberg ja Arkadi Rotenberg kuuluvat presidentti Vladimir Putinin sisäpiiriin. Timtšenko ja Boris Rotenberg ovat myös Suomen kansalaisia.

 Heinäkuun lopussa Yhdysvallat määräsi Boris Rotenbergin pojan Roman Rotenbergin ja hänen omistamansa Långvik Capitalin talouspakotteisiin, mikä on vaikeuttanut hotelli- ja kylpyläkeskuksen toimintaa.

 Roman Rotenberg on myös jääkiekkojoukkue Jokerien osakas ja Hartwall-areenan pääomistaja.

Liiketoiminnan on ostanut hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittava Ryokan, jonka suurimmat osakkeenomistajat ovat pitkään Rotenbergien asioita Suomessa hoitaneet Martti Ahto ja Auvo Niiniketo.

Asiakirjojen mukaan Ryokanin pitäisi maanantaista lähtien vastata hotelli- ja kylpyläkeskuksen liiketoiminnasta.

Liiketoimintakauppa johtuu mitä todennäköisimmin siitä, että Yhdysvallat määräsi heinäkuun lopussa Roman Rotenbergiä ja Långvik Capitalia vastaan talouspakotteet. Luottokorttiyhtiöt ovat myös kieltäytyneet pakotteiden takia tilittämästä luottokorttimaksuja hotelli- ja kylpyläkeskukselle, sillä sen omistajaa Långvik Capitalia vastaan on määrätty pakotteet.

Talouspakotteita laajentamalla Yhdysvallat yrittää estää Gennadi Timtšenkoa, Arkadi Rotenbergia ja Boris Rotenbergia kiertämästä pakotteita.

Boris Rotenberg on Roman Rotenbergin isä ja Arkadi Rotenberg hänen setänsä.

Gennadi Timtšenko, Boris Rotenberg ja Arkadi Rotenberg kuuluvat Yhdysvaltojen mukaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin sisäpiiriin.

Asiakirjojen mukaan Långvikin kiinteistöt ja maa-alueet on vuokrattu Ryokanille 30 vuodeksi. Kolmen ensimmäisen vuoden aikana Ryokanin ei tarvitse maksaa vuokraa lainkaan.

Sen jälkeen vuokran määrä neuvotellaan uudestaan vuosittain. Jos liiketoiminnan yhteenlaskettu käyttökate kolmelta edelliseltä vuodelta on keskimäärin pienempi kuin 150 000 euroa, vuokranantaja pidättäytyy korottamasta vuokraa nollasta eurosta. Käyttökate tarkoittaa liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä.

Ryokanin maanantaina lähettämän tiedotteen mukaan vuosikausia Rotenbergien asioita Suomessa hoitanut Ahto omistaa Ryokanin osakkeista 27 prosenttia MJJA Capital -yhtiönsä kautta. Auvo Niinikedon omistusosuus on 45 prosenttia. Jäljelle jäävän 28 prosentin osuuden omistaa Långvik Capitalin toimitusjohtaja Inka Uusitalo-Raoult, Maiju Tirri sijoitusyhtiönsä kautta sekä  Jussi Salonoja ja Tuomas Teräsvuori sijoitusyhtiönsä kautta.

Yhdysvaltojen määräämien pakotteiden takia yhdysvaltalaisilla yhtiöillä ei saa olla liiketoimia pakotteisiin määrättyjen yritysten ja ihmisten kanssa. Käytännössä yhdysvaltalaiset yritykset voivat vaatia suomalaisia liikekumppaneitaan lopettamaan yhteistyön talouspakotteisiin määrättyjen kanssa.

Hotelli- ja kylpyläkeskuksen omistavan Långvik Capitalin liikevaihto oli viime vuonna 6,8 miljoonaa euroa ja liiketappio 1,4 miljoonaa euroa.

HS ei tavoittanut sunnuntaina Martti Ahtoa. Perjantaina hän vielä kiisti kaupan.

Uutista päivitetty kello 10.15 tiedolla, että myös Maiju Tirri, Jussi Salonoja ja Tuomas Teräsvuori ovat yhtiöidensä kautta Ryokanin osakkaita.

Roman Rotenberg
Roman Rotenberg
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat