Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa kiirehtii uusia kouluja ja päiväkoteja

Kivistöä rakennetaan nopeammin, Vantaankoskesta luovutaan

Kaupunki
 
Veikko Ojanlatva Playa arkkitehdit
Vantaan Kivistöön rakennetaan Aurinkokiven palvelukeskusta, johon on tulossa koulu ja päiväkoti.
Vantaan Kivistöön rakennetaan Aurinkokiven palvelukeskusta, johon on tulossa koulu ja päiväkoti. Kuva: Veikko Ojanlatva Playa arkkitehdit

Vantaa suunnittelee, että yläkoulu Kivistöön rakennettaisiin suunniteltua aikaisemmin. Näin voitaisiin luopua nykyisestä Vantaankosken koulusta.

Opetuslautakunta käsitteli maanantain kokouksessaan tulevien vuosien uusia ja remontoitavia päiväkoteja ja kouluja. Molempia on tarkoitus rakentaa suunniteltua aiemmin, koska lasten määrä Vantaalla kasvaa. Investointisuunnitelmasta päättää lopullisesti valtuusto myöhemmin tänä vuonna.

Suunnitelmassa ehdotetaan, että Ylästön koulun yhteyteen rakennetaan tilaa myös yläkoululle vuonna 2019.

Kivistössä puolestaan rakennetaan Aurinkokiven palvelukeskusta, johon on tulossa muun muassa koulu, päiväkoti ja neuvola. Rakennuksen ensimmäinen vaihe valmistunee ensi vuonna, mutta nyt myös toisen vaiheen rakentaminen olisi tarkoitus saada nopeasti käyntiin. Yläkoululaiset pääsisivät näin uuteen kouluun 2020.

Sekä Ylästöstä että Kivistöstä yläkoululaiset käyvät nykyisin koulua Vantaankosken koululla. Virastossa arvioidaan, että Vantaankosken koulu on erittäin huonossa kunnossa sekä keskellä teollisuusaluetta ja isoja teitä. Siksi Vantaankosken koulusta voitaisiin luopua, kun uudet tilat avataan.

Uusia kouluja suunnitellaan siltä pohjalta, että niissä kaikkia koulun tiloja pitäisi pystyä käyttämään oppimiseen.

Vuonna 2018 valmistuviksi on suunniteltu Uomarinteen ja Nikinmäen koulujen laajennuksia. Rajatorpan uuden koulun sekä Jokiniemen koulun laajennusosan pitäisi valmistua vuonna 2020.

Vantaa rakentaa myös uusia päiväkoteja.

Ensi vuonna uusi päiväkoti syntyy Aurinkokiven lisäksi myös Itä-Hakkilaan ja Simonkallioon, vuonna 2017 Vaaralanpuistoon ja vuonna 2018 Martinlaaksoon. Vuonna 2020 valmistuviksi on suunniteltu Tikkurilan ja Hakunilan päiväkodit ja seuraavina vuosina vielä päiväkodit Kivistön keskustaan, Jokiniemeen, Leinelään ja Kivistöön.

Myös yksityistä päivähoitoa halutaan lisätä etenkin Korsossa, Päiväkummussa, Viertolassa ja Kivistössä. Koulujen ja päiväkotien korjaukset jatkuvat suunnitellusti.

Väestöennusteen mukaan sekä päiväkoti- että kouluikäisten määrän kasvu kiihtyy aiempia ennusteita nopeammin Kivistön ja Tikkurilan alueilla. Lapsia on aiempaa enemmän muuallakin Vantaalla, mutta lännessä kasvu on hieman hidastumassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat