Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoille etsitään nyt lisätiloja Helsingin naapurikunnista

Helsingin painetta on voitava purkaa, sanoo aluehallintoviraston ylijohtaja

Kaupunki
 

Kasvavalle turvapaikanhakijoiden määrälle etsitään nyt majoitustiloja Helsingin naapurikunnista. Niitä kuntia ja kaupunkeja, jotka eivät ole vielä osallistuneet turvapaikanhakijoiden majoittamiseen, pyydetään vakavasti mukaan nopeasti, kertoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen.

"Tätä Helsingin painetta pitäisi pystyä nyt purkamaan. Kysymys on Helsingin naapurikunnista, ne pitäisi saada liikkeelle. Mitä lähempänä Helsinkiä, sitä parempi."

Pääkaupunkiseudun kunnista Sipoo, Tuusula, Kerava, Järvenpää ja Vantaa eivät ole vielä järjestäneet lisätiloja turvapaikanhakijoiden majoittamiseen.

Aluehallintovirasto on kutsunut kuntien ja kaupunkien johtajat keskustelemaan kasvavasta turvapaikanhakijoiden määrän hallinnasta.

Tuusula on ilmoittanut valtiolle jo kesällä, että se voi ottaa majoituskäyttöön Metsäpirtin leirikeskuksen, kertoo kunnanjohtaja Hannu Joensivu.

"Lisäksi meillä on uimahallin alakerrassa kuivaa ja lämmintä tilaa, mihin voisi saada majoitettua ihmisiä ihan hätätapauksessa. Aika vähän meillä kuitenkaan on tähän soveltuvia majoitustiloja", Joensivu sanoo.

Kunnilta pyydetään apua myös kiinteistöjen käyttötarkoituksen muuttamisessa, Karhunen kertoo.

Kerava on varautunut antamaan turvapaikanhakijoiden käyttöön muutamia pieniä tiloja. Kalevan nuorisotila, Elloksen vanhat toimitilat ja Kesärinteen leirikeskus olisi mahdollista ottaa käyttöön kohtuullisella vaivalla, kertoo kaupunginjohtaja Petri Härkönen. Niihin saadaan majoitettua kymmeniä ihmisiä.

"On vaikea keksiä sopivia kaupungin tiloja. Teemme nyt selvityksiä yksityisellä puolella mahdollisista tiloista."

Kaisu Moilanen HS
Tuusula

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat