Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kultaliikkeen ryöstäjien epäillään heittäneen ryöstösaaliin kumiveneeseen – saalis ja meloja kateissa

Poliisin mukaan ryöstösaalis on arvoltaan noin 170 000 euroa

Kaupunki
 

Helsinkiläisen Mikonkulta-liikkeen ryöstäjät saivat poliisin mukaan liikkeestä noin 170 000 euron arvoisen arvokellosaaliin. Poliisi epäilee, että ryöstäjät pudottivat saaliin Töölönlahden ja Eläintarhanlahden väliseltä sillalta kumiveneeseen, jossa rikoskumppani oli odottamassa saalista.

Kaksi miestä vangittiin tiistaina todennäköisin syin ryöstöstä epäiltynä. Poliisin mukaan ainakin yksi rikoskumppani ja ryöstösaalis ovat edelleen kateissa.

Mikonkulta-niminen liike ryöstettiin Mikonkatu 5:ssä Helsingin ydinkeskustassa viime torstaina noin kello 14.

Poliisin mukaan 18- ja 34-vuotiaat ryöstäjät menivät liikkeeseen sisälle, ja toinen heistä uhkasi myyjää ja sumutti pippurikaasua myyjän päälle, ylävartaloon sekä kasvoihin.

Kun myyjä meni tämän jälkeen myyntitilan verhon taakse, tekijät rikkoivat lasivitriinejä ja keräsivät arvokelloja laukkuunsa. Miehet viipyivät liikkeessä noin minuutin ja poistuivat paikalta jalkaisin.

Ryöstäjät olivat jättäneet polkupyörät Mikonkadun ja Yliopistonkadun risteykseen. He jatkoivat matkaa pyörillä Yliopistonkadun, Vuorikadun ja Kaisaniemen puiston kautta kohti Linnanlaulun siltaa.

Töölönlahden ja Eläintarhanlahden välisen sillan tuntumassa heitä odotti poliisin mukaan ilmatäytteinen kuminen kanootti ja kolmas rikoskumppani. Kaksikko pudotti poliisin mukaan ryöstösaaliin sillalta kumiveneeseen. Kolmas mies meloi kanootin ryöstösaalis mukanaan Töölönlahden yli ja rantautui noin 200 metriä Oopperatalon eteläpuolelle.

Poliisi on löytänyt kumisen kanootin ja melojan melan Töölönlahdelta.

"Emme tiedä, onko siellä ollut vielä joku vastassa kumivenettä", sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio.

Ryöstäjäkaksikko jatkoi poliisin mukaan matkaa Linnunlaulun sillan yli Olympiastadionin kallioille ja polttivat tekovaatteensa siellä.

He lähtivät kallioilta pyörillä Eläintarhan kentän ohi, Laakson kentän kautta Keskuspuistoon ja sieltä Haagaan.

Miehet heittivät polkupyörät Nuijamiestentien ja Laajasuontien risteyksessä olevalta ylikulkusillalta metsikköön ja jatkoivat matkaa jalkaisin paikkaan, jossa heidän autonsa oli pysäköitynä.

Poliisi otti kaksikon kiinni viime perjantaina. Poliisilla ei ole tietoa kumiveneellä liikkuneen henkilöydestä.

Tutkinnanjohtaja Larkio ei kommentoi sitä, ovatko vangitut miehet myöntäneet tai kiistäneet ryöstöä. Larkion mukaan kuulustelut jatkuvat edelleen.

Poliisin mukaan ulkomaalaistaustaiset epäillyt ovat olleet Suomessa vain varsin lyhyen aikaa.

"He eivät asu täällä", Larkio sanoo.

Poliisi toivoo yleisöltä havaintoja erityisesti kumiveneestä puhelinnumeroon 040 553 5454 tai sähköpostilla osoitteeseen jr.helsinki@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat