Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n unelma Töölössä paisuu: tavoitteena hallit neljälle lajille

Jääkiekkohallin lisäksi maan alle tulisivat hallit yleisurheilulle, käsipallolle ja salibandylle

Kaupunki
 
Pes arkkitehdit
HIFK havittelee Töölöön hallia neljälle eri urheilulajille. Helsinki Gardenin sijoittaminen Mäntymäelle on puhuttanut parin vuoden ajan.
HIFK havittelee Töölöön hallia neljälle eri urheilulajille. Helsinki Gardenin sijoittaminen Mäntymäelle on puhuttanut parin vuoden ajan. Kuva: Pes arkkitehdit

Helsingin IFK haluaa Taka-Töölöön jääkiekon lisäksi hallit myös yleisurheilulle, käsipallolle ja salibandylle. Näin koko "HIFK-perhe" olisi yhdessä jalkapalloa lukuun ottamatta.

Suunnitelmat tulivat ilmi keskiviikkona julkaistusta, kirjailija Markus Ånäsin kirjoittamasta HIFK – Ikuisesti sinun -seurahistoriikista. Kirjassa on äänessä Oy HIFK-Hockey Ab:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi.

"Käymme vakavalla tasolla keskusteluita, että lähes kaikki IFK-maailma saataisiin saman katon alle: handis, idrott, säbä", Everi sanoo kirjassa.

HIFK:n suunnitelmien mukaan maan alle louhittaisiin kerroksia, joihin sijoitettaisiin maajoukkuetoimintaankin soveltuva sisäpalloiluhalli käsipallolle ja salibandylle sekä sisäyleisurheiluareena.

Suunnitelma ei ole uusi. Parin vuoden ajan julkisuudessa on käyty vääntöä niin kutsutun Helsinki Gardenin sijoittamisesta Mäntymäelle. Suunnitelmat ovat kuitenkin kohdanneet vastustusta kaupungin hallinnossa muun muassa massiivisuutensa takia. Kokonaisuuteen kuuluisivat hallien lisäksi kauppakeskus, kaksi hotellia, asuntoja ja maanalainen pysäköintihalli.

Everin mukaan HIFK on käynyt aktiivisesti keskusteluja Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa.

Turhautumistakin on ollut ilmassa, ja kaupunki saa Everiltä kirjassa osansa kritiikistä, samoin kuin jotkin nimeämättä jäävät hankkeen vastustajat.

"Tahallinen mustamaalaaminen on tuntunut pahimmalta. Useat henkilöt ovat levittäneet kaupungin sisälle tietoja, jotka eivät pidä paikkaansa, että tässä olisi jotain hämärää tai laitonta – – Synkkinä hetkinä on tullut mieleen ajatus, että Stadi on ainoa, joka ei IFK:ta kaipaa", Everi paheksuu kirjassa.

HIFK:n unelma tunnetaan Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa.

Aluearkkitehti Martin Bunders kertoo, että HIFK:n kanssa on järjestetty yhteisiä tapaamisia kesälomien jälkeen elo–syyskuussa.

Neuvottelut perustuvat Helsingin kaupunginhallituksen toukokuiseen suunnitteluvarauspäätökseen. Käytännössä se tarkoittaa, että HIFK:lle annettiin työrauha ilman, että kaupunki sitoutuu mihinkään.

Bundersin mukaan HIFK:n kanssa tutkitaan 110 000 kerrosneliömetrin tonttia Mäntymäeltä ja 140 000 kerrosneliön tonttia pohjoisempaa Nordenskiöldinkadun varrelta. Kummassakin ovat mukana samat tutut hankkeet, mutta pohjoiselle tontille mahtuisi enemmän asuntoja.

Mäntymäen ja Nordenskiöldinkadun tontit kelpaisivat nähtävästi HIFK:lle kumpikin. "Paikka ei ole kynnyskysymys. Maantieteellinen ero ei ole kovin pitkä, ja olen haistellut sijoittajien lämpötiloja molempiin hankkeisiin", Everi kertoo kirjassa.

Kirjan mukaan "HIFK rahoittaisi sijoittajineen monitoimiareenan projektin käynnistämisen ja läpiviennin. Omistajiksi kiinteistöyhtiöön tulisivat institutionaaliset sijoittajat, kuten eläkevakuutusyhtiöt, pankit, rahastot ja kiinteistösijoitusyhtiöt. Rahoitus olisi tulossa kokonaan yksityiseltä sektorilta, ja tontista maksettaisiin kurantti hinta".

HIFK:lle on annettu aikaa suunnittelulle ensi vuoden kesäkuuhun saakka.

Vasta sen jälkeen alkaa päätöksenteko mahdollisesta tonttivarauksesta.

Kimmo Oksanen HS
Taka-Töölö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat