Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kadonnutta naista etsittiin helikopterilla

Tutkinnanjohtaja: "Mahdollisuudet selviytyä ovat sitä huonommat, mitä enemmän aikaa kuluu"

Kaupunki
 
Nela Utkina katosi Malminkartanosta
Nela Utkina katosi Malminkartanosta
HS:n video näyttää paikat, joissa kadonneesta Nela Utkinasta tehtiin viimeiset havainnot. Lukija Kirsi Alm-Siira, koonnut Kalle Silfverberg, editointi Boris Stefanov

Poliisi etsi yli viikon kadoksissa ollutta Nela Saglenovaa ilmasta käsin torstain aikana, mutta häntä ei löydetty.

Virka-apua antavan Rajavartiolaitoksen helikopterin piti nousta ilmaan jo puoliltapäivin, mutta sille tuli akuutimpi tehtävä. Ilmaetsintöjä tehtiin kuitenkin myöhemmin torstaina.

Viime keskiviikkona kotoaan poistuneen Saglenovan, 27, jäljet ovat johtaneet alusta asti Espoon Nuuksioon.

Poliisi sai nopeasti selville, että hänen puhelimensa paikantui sinne viimeisen kerran.

Saglenovan puhelin mykistyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä viime viikolla.

Hän lähetti vielä äidilleen tekstiviestin keskiviikkona iltapäivällä, mutta poliisi ei halua kertoa viestin sisällöstä.

Poliisi on tehnyt Nuuksiossa maastoetsintöjä koirien avulla, minkä lisäksi myös kadonneen omaiset ovat haravoineet aluetta aktiivisesti.

Vahvistus sille, että Saglenova matkusti yksin suositulle ulkoilualueelle, tuli poliisin tutkimista Nuuksioon kulkevien bussien valvontakameratallenteista.

Miksi helikopteri otetaan mukaan etsintöihin vasta nyt?

"Meillä pitää olla vähän tarkempaa tietoa siitä, mistä suunnasta lähdemme hakemaan. Muuten menee hakuammunnaksi", kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopf.
Nyt poliisi on saanut rajattua tutkittavaa aluetta. Saglenovaa etsitään Kruskopfin mukaan Nuuksion Pitkäjärven pohjoispuolelta länteen päin.

Saglenovan tiedetään Kruskopfin mukaan retkeilleen aiemmin kyseisellä alueella. Vuosia Suomessa asunut tšekkinainen osaa myös suunnistaa. Tällä kertaa hänen varustuksensa ja eväänsä olivat poliisin mukaan sellaiset, että niillä ei pärjäisi ongelmitta päiväkausia luonnossa.

Naisen pankki- tai luottokortteja ei myöskään ole käytetty katoamispäivän jälkeen.

"Mahdollisuudet selviytyä ovat sitä huonommat mitä enemmän aikaa kuluu, mutta pidämme edelleen auki kaikki ne mahdollisuudet, joita kadonneen henkilön etsinnässä on", Kruskopf sanoo.

"Tässä vaiheessa meillä ei ole syytä epäillä rikosta."

Malminkartanossa asuvan Saglenovan piti saapua keskiviikkoaamuna 9. syyskuuta työpaikalleen Helsingin ydinkeskustaan. Hän oli kuitenkin ilmoittanut töihin jo ennen lähtöään kärsivänsä päänsärystä ja hakeutuvansa lääkäriin. Tämän jälkeen hän suuntasi Nuuksioon ja katosi.

Nela Saglenovasta on myös käytetty nimeä Nela Utkina, sillä hän avioitui kotimaassaan Tšekissä heinäkuussa. Nimenmuutos ei kuitenkaan näy vielä Suomen viranomaisten järjestelmissä.

POLIISI
Poliisi julkaisi valvontakameran kuvan, jossa Nela Saglenova poistuu linja-autosta 85A Espoon Nuuksionpäässä katoamispäivänään 9. syyskuuta noin kello 10.20.
Poliisi julkaisi valvontakameran kuvan, jossa Nela Saglenova poistuu linja-autosta 85A Espoon Nuuksionpäässä katoamispäivänään 9. syyskuuta noin kello 10.20.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat