Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentinlinna avaa ovensa yleisölle

Tänään lauantaina tarjoutuu harvinainen tilaisuus kierrellä saleissa

Kaupunki
 
Markku Ulander Lehtikuva
Vierailijat pääsevät Presidentinlinnan goottilaiseen saliin.
Vierailijat pääsevät Presidentinlinnan goottilaiseen saliin. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Yleisölle tarjoutuu tänään lauantaina harvinainen tilaisuus päästä tutustumaan Presidentinlinnaan Helsingin Kruununhaassa. Kyseessä on ensimmäinen avoimet ovet -tapahtuma, joka järjestetään vuodet 2012–2014 kestäneen peruskorjauksen jälkeen.

Presidentinlinnan ovet avataan aamukymmeneltä, ja tutustumiskierros alkaa Mariankadun sisäänkäynniltä. Reitti kulkee muun muassa valtiosalin, peilisalin, ruokasalin ja goottilaisen salin läpi. Kierros päättyy Pohjoisesplanadin puoleiselle portille.

Sisään pääsevät tasavallan presidentin kanslian mukaan ne, jotka ovat tulleet jonoon kello 14:ään mennessä. Ennakkoilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Presidentinlinnan uumeniin ei saa tuoda isoja laukkuja, eikä päällysvaatteita tai kantamuksia voi jättää säilytykseen kierroksen ajaksi. Lastenvaunujakaan ei saa tuoda sisään.

Pyörätuolilla liikkuvat ohjataan Presidentinlinnaan esteetöntä reittiä pitkin.

Viimeisimmät avoimet ovet -tapahtumat järjestettiin Presidentinlinnassa vuosina 2009 ja 2011.

Vuodesta 1921 lähtien Presidentinlinnana toiminut rakennus valmistui alun perin vuonna 1820 kauppiastaloksi. Sen suunnitteli arkkitehti Pehr Granstedt. Rakennus muutettiin Carl Ludvig Engelin suunnitelmien pohjalta keisarilliseksi palatsiksi 1800-luvun puolivälissä.

Presidentinlinnan historian laajin peruskorjaus valmistui viime vuoden loppupuolella. Noin 45 miljoonaa euroa maksaneisiin korjaustöihin osallistui noin 600 työntekijää ja 400 yritystä.

Juho Jokinen HS
Kruununhaka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat