Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalaiset päiväkodit rapistuvat

Moni kunnallinen päiväkoti on vain välttävässä kunnossa

Kaupunki
 

Vantaalaiset päiväkodit kärsivät remonttivarojen puutteesta.

Tuoreen konsulttiselvityksen perusteella Korson ja Koivukylän alueen 33 päiväkodista peräti yhdeksän on vain välttävässä kunnossa. Niistä viisi sijaitsee Korsossa ja neljä Koivukylässä.

Vantaan tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius arvioi, että seuraavien kymmenen vuoden aikana pitäisi alueen huonokuntoisia päiväkoteja remontoida kymmenellä miljoonalla eurolla. Vantaan tiukan talous- ja velkaohjelman vuoksi remonttirahoja heruu vuosittain vain 200 000 euroa. Walleniuksen mukaan tällä tahdilla Korson ja Koivukylän päiväkoteja ei saada korjattua edes tyydyttävään kuntoon vuoteen 2025 mennessä.

"Pienillä korjausrahoilla on pystytty tekemään vain osakorjauksia, mitkä ovat hyvin rasittavia päiväkodeille. Lapsia joudutaan siirtelemään, eikä talo kuitenkaan tule kerralla kuntoon", luonnehtii niukkuutta Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen.

Yksi vaihtoehtoinen toimintatapa olisi niukkojen korjausrahojen keskittäminen ja luopuminen kaikkein huonokuntoisimmista päiväkodeista. Vantaa selvittää nyt Matarin ja Leppäkorven päiväkotien hylkäämistä. Leppäkorven päiväkodin voisi korvata yksityinen neljän lapsiryhmän päiväkoti. Matarin korvaajaksi Vantaa valmistautuu rakentamaan neljän ryhmän kunnallisen päiväkodin.

Väestöennusteiden mukaan Korson ja Koivukylän lapsimäärä on vähenemässä lähivuosina, joten päiväkoteihin syntyy väistötilaa remonttien ja uusien kohteiden rakentaminen ajaksi.

Vantaa selvittää ensi vuoden aikana Myyrmäen, Tikkurilan ja Hakunilan päiväkotien kuntoa. Aviapoliksen ja Kivistön toimialueen päiväkodit ovat Vantaan uusimpia, joten korjaustarve siellä on vähäisin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat