Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisista eronnut René Hursti liittyy Sdp:hen, vihreisiin tai vasemmistoliittoon

Kaupunki
 
René Hursti
René Hursti

Suomen hallituksen leikkausten takia hiljattain perussuomalaisista eronnut Helsingin kaupunginvaltuutettu René Hursti liittyy joko Sdp:hen, vihreisiin tai vasemmistoliittoon.

"Neuvotteluja ei ole vielä käyty, mutta nämä puolueet ovat toivottaneet minut tervetulleeksi valtuustoryhmäänsä", Hursti kertoo HS:lle.

Hursti ei aio liittyä uuteen puolueeseen heti vaan perustaa alkuun oman Rene Hursti -nimisen valtuustoryhmänsä. Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee ryhmän perustamista ensi keskiviikon kokouksessaan.

Hursti aikoo nyt tutustua puolueiden ohjelmiin ja päättää sitten, mihin ryhmään hän liittyy.

"En halua nyt liittyä ensin johonkin puolueeseen ja erota siitä myöhemmin siksi, ettei mielipiteemme vastanneetkaan toisiaan", Hursti sanoo.

Hänen mielestään on kuitenkin selvää, että hän liittyy ennemmin tai myöhemmin johonkin valtuustoryhmään.

"Ilman muuta liityn. Tällaisia pienpuolueita meillä on jo ihan riittävästi."

Hursti kertoi eroavansa perussuomalaisista Helsingin kaupunginvaltuuston viimeisimmän kokouksen yhteydessä keskiviikkona 9.syyskuuta.

Hän erosi perussuomalaisista pitkälti siksi, että puolue on hallituksessa mukana leikkaamassa kaikkein köyhimmiltä. Hursti sanoo, ettei voi olla mukana puolueessa joka leikkaa esimerkiksi pitkäaikaistyöttömiltä ja päihdekuntoutujilta.

"Minun täytyi valita joko puolue tai äänestäjäni, valitsin äänestäjät", Hursti sanoi HS:lle hieman eroilmoituksensa jälkeen.

Myös perussuomalaisten maahanmuuttokriittisyys on alkanut ärsyttää Hurstia.

"Välillä tuntuu, että perussuomalaisilla on listalla vain tämä maahanmuutto. En minä halua tällaisessa harakkaparvessa jatkaa", hän sanoo.

Heti perään hän kuitenkin korostaa, että kyse on nimenomaan asiakysymyksistä, ei ihmisistä.

"Ihmiset valtuustossa ovat hyviä tyyppejä. Asiat tässä riitelevät."

Hurstin mukaan on selvää, että hänen uusi puolueensa löytyy oppositiosta, sillä hän ei voi kuulua yhteenkään nykyleikkauksia ajavaan hallituspuolueeseen. Käytännössä siis myöskään kokoomus tai keskusta eivät kuulu hänen suunnitelmiinsa.

"Hallitus koettaa leikkauksillaan ajaa ay-liikkeen polvilleen. Suomalaisten on nyt korkea aika nousta barrikadeille ja kertoa mielipiteensä", Hursti sanoo nyt pari viikkoa eronsa jälkeen.

Kaupunginvaltuuston lisäksi Hursti vaikuttaa myös muun muassa Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Helsingin valtuustoryhmien voimasuhteissa on ollut viimeisen vuoden aikana runsaasti turbulenssia.

Maaliskuussa Sirkku Ingervo ja Zahra Abdullah erosivat vihreiden valtuustoryhmästä ja perustivat oman punavihreän ryhmänsä. Elokuussa kaksikko liittyi vasemmistoliiton valtuustoryhmään.

Syyskuun alussa kokoomusta pitkään edustanut Jarmo Nieminen ilmoitti eroavansa kokoomuksesta ja liittyvänsä vihreiden ryhmään.

Muutosten jälkeen kokoomuksella on 22 valtuutettua, vihreillä 18, Sdp:llä 15, vasemmistoliitolla 11, perussuomalaisilla 7, Rkp:llä 5, keskustalla 3, kristillisillä 2 ja Skp:llä sekä Rene Hursti -ryhmällä yhdet valtuutetut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat