Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korson koulun rehtori yllättyi koulun lakkautuksesta

Sisäilmaongelmista kärsineessä koulussa on toivottu uusia tiloja

Kaupunki
 

Vantaalaisen Korson koulun mahdollinen lakkauttaminen yllätti koulun opettajat ja oppilaiden vanhemmat.

Vantaan kaupunginvaltuustolle esiteltiin torstai-iltana konsulttiselvitystä, jossa uudet yläkoulutilat rakennettaisiin Leppäkorven ja Nikinmäen alakoulujen yhteyteen. Jos tämä toteutuu, niin Korson koulun peruskorjauksesta voitaisiin luopua.

Kaupungin nykyisessä investointilistassa Korson koulu on listattu peruskorjattavaksi 2020-luvun alussa.

Henkilökunta kuuli uusimmasta esityksestä torstaina päivällä.

"Ensimmäinen reaktioni oli, että no, voi hemmetti", sanoo koulussa 25 vuotta työskennellyt rehtori Timo Rönnqvist.

Ensimmäisen hämmennyksen jälkeen ja opettajien kommentteja kuultuaan Rönnqvist sanoo, että uudessa vaihtoehdossa on sekä hyviä että huonoja puolia.

Huono puoli on tiiviin työyhteisön hajoaminen, jos opetus jakautuu kahteen uuteen kouluun.

"Hyvä puoli on se, että saisimme käyttöön asianmukaiset uudet tilat. Vanhassa lukiorakennuksessa työskentelevistä opettajista puolet on toistuvasti työterveyshuollon asiakkaina poskiontelontulehdusten ja silmäoireiden vuoksi", hän sanoo.

Korson koulun pihapiirissä on kaksi taloa. Vanhemmassa 1950-luvun lopulla valmistuneessa koulurakennuksessa ei sisäilmaongelmia ole havaittu. Koulussa on 533 oppilasta.

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Mia Salminvuo sanoo, että kaikkein tärkeintä on saada opetukselle uudet hyväkuntoiset tilat. Hän ymmärtää myös henkilökunnan toivetta pysyä yhdessä.

"Jos Nikinmäen ja Leppäkorven laajennukset kuitenkin toteutuvat, Ruusuvuoren koulu pystyy käsittääkseni palvelemaan perheitä, jotka asuvat radan länsipuolella", Salminvuo sanoo.

Vantaan tilakeskus tekee tarkemman kustannusvertailun Korson koulun peruskorjauksesta sekä Leppäkorven ja Nikinmäen koulujen laajennuksesta. Kolmantena vaihtoehtona on väläytetty kokonaan uuden yläkoulun rakentamista Metsolaan Kauriinrinteeseen.

Marja Salomaa HS
Korso

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat