Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VVO:n entinen johtaja sai syytteen lahjuksista

Jukka Peltomäen lahjusvyyhtiin liittyvistä asioista tuli syytteitä myös VVO:n Tapio Päiviselle

Kaupunki
 
HS kertoi Tapio Päivisen kaksoisroolista 8. maaliskuuta 2013.
HS kertoi Tapio Päivisen kaksoisroolista 8. maaliskuuta 2013.

VVO:n entinen johtaja Tapio Päivinen on saanut syytteen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

Törkeän lahjuksen antamisesta on puolestaan joutunut syytteeseen arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistaja, arkkitehti Leila Tuominen.

Syytteet on nostettu elokuussa Helsingin käräjäoikeudessa. Aiemmin kesällä Vantaan entinen kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki ja arkkitehti Leila Tuominen saivat jo syytteet isossa lahjusvyyhdessä.

Päivinen oli ollut vahva demarivaikuttaja Vantaan kunnallispolitiikassa. Hän oli pitkään kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajana. Hän on myös kaupungin omistaman Vantaan Moottorirata Oy:n toimitusjohtaja. Yhtiö pyörittää Vantaan Vauhtikeskusta.

Päivinen oli VVO:n teknisen yksikön johtaja ennen kuin hän jäi eläkkeelle vuonna 2009.

Päivisen saamat syytteet liittyvät monimutkaiseen lahjusvyyhtiin, joka koski myös Vauhtikeskusta. Arkkitehtitoimisto Forma-Futuran epäillään rahoittaneen Vauhtikeskusta antamalla 35 000 euroa mainostukea.

Syytteet liittyvät myös Päivisen luottamusasemaan. Päivisen pitkän kunnallispoliittisen uran aikana VVO on kasvanut ylivoimaisesti suurimmaksi asuntojen rakennuttajaksi Vantaalla vuosina 2003–2012.

Forma-Futura suunnitteli muun muassa neljä kiistanalaista kaavamuutosta Vantaalla VVO:lle vuosina 2007–2011, jolloin Jukka Peltomäki oli maankäyttöjohtajana. Päivinen osallistui Vantaan kaupungin tekemän selvityksen mukaan kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksiin, joka hyväksyi kaavat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat