Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtuusto tyrmäsi Tom of Finland -patsaan

Ainoastaan 14 valtuutettua kannatti muistomerkin toteuttamista

Kaupunki
 
Touko Laaksonen tuli teoksissaan tunnetuksi näistä mieshahmoista.
Touko Laaksonen tuli teoksissaan tunnetuksi näistä mieshahmoista.

Homoeroottisesta sarjakuvataiteesta tunnettu Touko Laaksonen ei ainakaan näillä näkymin saa muistomerkkiä keskustakirjaston yhteyteen.

Asia kävi ilmi keskiviikkona, kun Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli perussuomalaisten varavaltuutetun Nuutti Hyttisen tekemää valtuustoaloitetta. Helsingin kaupunginhallitus linjasi 7. syyskuuta, että keskustakirjaston yhteyteen voitaisiin pystyttää Laaksosen elämäntyötä kunnioittava taideteos, mutta se pitäisi rahoittaa ulkopuolisin rahoin.

Hyttinen ehdotti valtuustossa keskiviikkona, että keskustakirjaston edustalle pystytettäisiin lahjoitusvaroin toteuttava julkinen taideteos tai kirjastoon sijoitettaisiin suomalaiselle sarjakuvalle omistettu sali, joka nimettäisiin Laaksosen mukaan.

Ehdotus ei saanut kannatusta, sillä sitä kannatti vain 14 valtuutettua. Huomionarvoista on, että ainoastaan 13 valtuutettua äänesti suoraan sitä vastaan. Sen sijaan 58 valtuutettua äänesti tyhjää.

Helmikuussa 2015 valmistunut Hyttisen aloite on aiheuttanut paljon keskustelua. Niin syntyi myös keskiviikkona. Muun muassa Paavo Arhinmäki (vas) syytti Hyttistä siitä, että hän on tehnyt aloitteensa valheellisista motiiveista.

"Uskon, että Tom of Finland -patsas herättäisi muslimeissa paheksuntaa ja vähentäisi tarpeetonta hengailua keskustakirjaston ympäristössä", Hyttinen kirjoitti keväällä Facebookissa aloitteensa jättämisen jälkeen.

Hyttinen sanoi ensisijaisesti halunneensa kunnioittaa Laaksosen elämäntyötä.

Kaikkein jyrkimmin aloitteeseen suhtautui keskiviikkona perussuomalaisten, siis myös Hyttisen, ryhmäjohtaja Seppo Kanerva.

"Ei tämä sovi tuohon paraatipaikalle, Karhupuistoon se ehkä sopisi", Kanerva sanoi.

Sdp:n valtuustoryhmää johtavan Osku Pajamäen mielestä Laaksonen ansaitsisi keskustakirjaston yhteyteen muistomerkin riippumatta siitä, mistä motiiveista Hyttinen on ehdotuksensa tehnyt.

Muistomerkki tukisi Pajamäen mielestä muun muassa Helsingin sateenkaaripolitiikkaa ja turismia.

Samoilla linjoilla oli vihreiden ryhmäjohtaja Otso Kivekäs.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat