Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliitikot kannattavat liputusta viittomakielen kunniaksi

Kaupunki
 

Helsinki liputtaa todennäköisesti jatkossa vuosittain viittomakielisten kunniaksi. Helsingin kaupunginvaltuuston enemmistö linjasi keskiviikkona, että kaupungin pitäisi liputtaa viittomakielisten kunniaksi viittomakielen päivänä 12. helmikuuta. Viittomakielen päivää on vietetty vuodesta 2010.

Sama päivämäärä on myös kuurojenopetuksen isän Carl Oscar Malmin syntymäpäivä.

Kaupunginvaltuusto käsitteli asiaa valtuutettu Leo Straniuksen (vihr) valtuustoaloitteen takia. Stranius huomautti aloitteessaan, että Helsinki järjestää juhlaliputuksen saamelaisten kansallispäivänä ja muiden pohjoismaiden kansallispäivinä.

"Mielestäni myös viittomakielen käyttäjät ansaitsevat oman liputuksen", Stranius sanoi keskiviikkona valtuustossa.

Kaupunginhallitus vastasi aiemmin Straniuksen aloitteeseen, ettei kaupungintalolla järjestettävälle liputukselle ole estettä. Kaupunginhallitus ei kuitenkaan vastauksessaan kannattanut liputukseen ryhtymistä. Valtuuston enemmistö palautti aloitteen uuteen valmisteluun niin, että liputukseen ryhdytään. Päätös syntyi äänin 48–29.

Valtuuston keskustelun yhteydessä nähtiin sinänsä harvinainen tapahtuma, että Rkp:n Päivi Storgård viittoi puheenvuoronsa valtuutetuille. Hän käytti puheessaan kuitenkin myös sanoja. Samaa metodia käytti myöhemmin myös Rkp:n valtuustoryhmää johtava Björn Månsson.

Helsinki on aiemmin päättänyt valtuutetun tekemän aloitteen johdosta ryhtyä liputtamaan muun muassa romanien kansallispäivän kunniaksi. Tuon aloitteen teki Thomas Wallgren (sd).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat