Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalla lukiokursseja voi suorittaa etuajassa

Pilottikokeilu voi laajentua koskemaan koko Suomea

Kaupunki
 

Vantaalla peruskoulun yhdeksättä luokkaa käyvät nuoret voivat tänä lukuvuonna suorittaa omaan tahtiinsa myös lukion kursseja.

Sotungin etälukiossa on jo aikaisemmin aloitettu epävirallinen kokeilu, jonka myötä ensimmäiset nuoret ovat jo suorittaneet opintoja etuajassa.

Nyt kokeilusta on tehty virallinen pilotti, joka koskee koko Vantaata. Tarkoituksena on rakentaa tapa toimia yli oppilaitosten rajojen koko Suomessa.

Mahdollisuus lukio-opintoihin koskee nyt kaikkia Vantaan yhdeksäsluokkalaisia. Epävirallisen kokeilun vaihtuminen pilotiksi tarkoittaa sitä, että Vantaalla on nyt päätetty että lukiokursseista maksaa perusopetus.

Nuori etenee päättämällään aikataululla kirjan avulla ja suorittaa yleensä kokeet omassa koulussaan. Häntä ohjaavat sekä hänen oma aineenopettajansa että etälukion opettaja. Suorituksen voi lukea osaksi peruskoulun opintoja tai hyödyntää myöhemmin toisella asteella.

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa on tosin ainakin vielä se ongelma, että opetushallitus hyväksyy lukion suorituksiksi vain lukion aikana tehdyt kurssit.

Ongelmaa on ratkaistu niin, että peruskoulun puolella tähän asti kursseja suorittaneet ovat käyneet lukion aloitettuaan todistamansa osaamistaan kokeessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat