Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viittä epäillään rikoksista Herttoniemen hyppyrimäkiturmassa

16-vuotias tyttö kuoli elokuussa laskettuaan päin vaijeria

Kaupunki
 

Poliisi epäilee viittä ihmistä rikoksista Herttoniemen hyppyrimäkiturman vuoksi. Epäillyt ovat Helsingin kaupungin liikuntaviraston työntekijöitä ja Helsingin Hyppyrimäkiyhdistyksen vastuuhenkilöitä.

16-vuotias tyttö kuoli laskettuaan pimeässä päin alastulorinteeseen viritettyä vaijeria.

Rikosnimikkeet ovat törkeä kuolemantuottamus, törkeä vammantuottamus ja yhden virkamiesasemassa olevan liikuntaviraston edustajan osalta virkavelvollisuuden rikkominen.

Turma sattui elokuun lopussa, kun nuorisojoukko oli ollut viettämässä lauantai-iltaa hyppyrimäen tuntumassa. Yhdentoista jälkeen illalla kahdeksan hengen joukko nuoria oli päättänyt päähänpistosta laskea alas hyppyrimäen alastulorinnettä, poliisin tiedotteessa kerrotaan. Nuoret olivat menneet alastulorinteeseen matalan puuaidan läpi, istuneet hyppyrimäen kummun nurmelle ja hilanneet itsensä laskuun käsillä vauhtia ottaen.

Poliisin mukaan alastulorinne on lähes koko matkaltaan päällystetty muovisella liukastepinnoitteella. Turmayönä kaste oli liukastanut pintaa entisestään ja laskijoiden vauhti oli alkanut kiihtyä nopeasti.

Alastulorinteen loppuosassa oli vaijeri, joka oli asennettu paikalleen kymmeniä vuosia sitten mäkien väärinkäytön estämiseksi. Poliisin esitutkinnan mukaan kukaan nuorista ei ollut havainnut puolen metrin korkeudessa ollutta vaijeria.

Kolme ensimmäistä laskijaa osuivat vaijeriin. 16-vuotias tyttö kuoli tapahtumapaikalla ja 17- ja 18-vuotiaat tytöt loukkaantuivat. Törmäyksen voimasta vaijeri katkesi ja osui neljänteen laskijaan, 17-vuotiaaseen poikaan, joka loukkaantui. Muut laskijat eivät loukkaantuneet.

Poliisi on selvittänyt tutkinnassa sitä, olisiko hyppyrimäestä vastuussa olevien tahojen Helsingin kaupungin liikuntaviraston ja mäkihyppytoimintaa ylläpitävän Helsingin Hyppyrimäkiyhdistyksen pitänyt tiedostaa vaijereihin liittyneet riskit.

Lisäksi on tutkittu muun muassa alueen eristyksiä, varoitusmerkintöjä ja valaistusta. Tapaus siirtyy loppulausuntojen jälkeen syyteharkintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat