Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kasvi: Kadonneita koneita ei ehkä ollut

Espoon kaupungilla on yhä kateissa tuhansia tietokoneita

Kaupunki
 
Jyrki Kasvi
Jyrki Kasvi

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jyrki Kasvi (vihr) epäilee, että Espoon kadonneita tietokoneita ei koskaan ole ollut olemassakaan.

Espoon kaupungilla on kateissa yli 9 600 pöytätietokonetta, kannettavaa tietokonetta, näyttöjä sekä tulostimia, joita se on vuokrannut leasing-sopimuksella alan palveluntuottajilta. Kaupunki on maksanut koneiden käytöstä, vaikka ne eivät ole olleet käytössä.

"Sellaisen laitemäärän hukkaaminen tuntuu absurdilta. Se on aikamoinen läjä koneita, mihin ne olisivat voineet kadota?"

Kasvin mukaan tuntuu epätodennäköiseltä, että tietokoneet olisi varastettu. "Vanhojen tietokoneiden jälleenmyyntiarvo on olematon. Tämä on tullut kaupungille kalliiksi siksi, että olemme maksaneet niistä vuokraa koko ajan, eivät ne koneet ole arvokkaita."

Kasvin mielipiteestä kertoi ensimmäisenä Seura-lehti.

Kasvin mukaan vyyhdin vakavin ongelma on se, että kaupungilla ei ole ollut mitään valvontaa. "Espoo ei ole huomannut maksavansa tyhjästä, se on kanssa aika mielenkiintoista."

Kasvi sai itse tilanteesta kouriintuntuvan esimerkin kun hän yritti selvittää mitä hänen rikkinäiselle, kaupungin vuokraamalle koneelleen pitäisi tehdä.

"Kukaan keneltä kysyin, ei tiennyt koneista mitään, ei mistä ne on liisattu tai missä ne korjataan. Eikä tietokoneessa ollut numeroa huoltoon", Kasvi muistelee.

"Soimaan itseäni tästä eniten, sillä minun olisi pitänyt silloin ymmärtää, että meillä on ongelma, mutta keskityin vain saamaan uuden koneen."

Surkuhupaisaa sattumuksessa on se, että sittemmin on käynyt ilmi, ettei Kasvin rikkinäinen kone edes kuulunut kadonneiden koneiden listalle. "Tämä kone oli siis jopa kadoksissa kadonneiden listalta. Tämä kuvaa tätä tilannetta hyvin."

Espoo teki poliisille tutkintapyynnön asiasta viime joulukuun alussa. Vyyhti on todennäköisesti maksanut kaupungille useita miljoonia euroja.

Espoon liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko ei halua kommentoida Kasvin näkemyksiä.

"En tiedä mihin Kasvin oletus perustuu. Tässä on poliisitutkinta kesken enkä voi asiaa kommentoida."

Tutkinnanjohtaja Minna Immonen Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että kadonneita laitteita ei ole löytynyt. "Mistään ei ole ilmestynyt suurta määrä tietokoneita."

Immosen mukaan poliisitutkina kestää ainakin loppuvuoden. "Toivottavasti osaisimme sanoa asiasta enemmän vuodenvaihteeseen mennessä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat