Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljonääri Antti Piipolle erävoitto hissiriidassa

Elcoteqin perustaja osti yllättäen lisää neliöitä eiralaistalosta

Kaupunki
 

Elcoteqin perustaja, miljonääri Antti Piippo, 68, on saavuttanut erävoiton hissiriidassa Helsingin Eirassa. Taloyhtiöön jo tilattujen hissien rakennustyöt ovat siksi pysähdyksissä, vaikka hissien asentajat ehtivät jo porata portaita ja repiä kaiteita talon rapussa.

Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että Helsingin Eirassa asustava Piippo on haastanut taloyhtiön käräjäoikeuteen kiistassa, jossa hän vastustaa asuinrappuunsa suunniteltua hissiä. Piippo vaatii, että oikeus ryhtyy heti turvaamistoimiin asettamalla 50 000 euron uhkasakon taloyhtiölle.

Uhkasakon tarkoitus oli estää hissin rakentamisen aloittaminen, mikä onnistui osittain: Helsingin käräjäoikeus hyväksyi Piipon turvaamistoimihakemuksen. Ylimääräinen yhtiökokous päätti lisäksi viime viikolla, että hissejä koskevaa urakkasopimusta ei hyväksytä jälkikäteen.

Urakkasopimus kaatui ylimääräisessä yhtiökokouksessa viime viikon keskiviikkona iltapäivällä, kun Piippo oli ostanut aamupäivällä lisää neliöitä taloyhtiöstä. B-portaassa itse asustava Piippo rekisteröi A-portaan huoneiston oman perillisensä nimiin.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Piippo maksoi 83 neliön asunnosta 895 000 euroa eli lähes 11 000 euroa neliöltä. Piipolla on nyt hallinnassaan yli puolet taloyhtiön 1 089 neliöstä, sillä oman 288 neliön huoneistonsa lisäksi molemmat hänen pojistaan omistavat 78-neliön kolmiot.

Yhtiökokouksessa Piipolla ei kuitenkaan vielä ole ehdotonta äänienemmistöä, sillä asunto-osakeyhtiölain äänivaltaleikkuri rajoittaa hänen suoraan käyttämää äänimääräänsä.

Eiralaisyhtiö päättää hisseistä seuraavan kerran yhtiökokouksessa lokakuun alussa. Ilmeisesti paikalla on jälleen runsaasti asianajajia päättämässä siitä, jaetaanko hissiurakka kahteen eri projektiin.

Näin Piippo saisi tahtonsa läpi hissittömästä B-portaasta ja A-portaan asukkaat maksaisivat kokonaan itse käyttöönsä tulevan hissin.

Piippo ei ole halunnut hissiä B-portaaseen, josta hän omistaa kokonaan kaksi ylintä kerrosta.

Korjaus 26.5.2016 kello 11.40: Uutisesta on poistettu talon osoite.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat