Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina poisti ulkomaalaisten ostorajoituksen

Töölöläiskaksion hinnalla saa Pekingin keskustasta alakerroksen pikkukolmion

Kaupunki
 

Kiina helpotti kesällä ulkomaalaisten asunnonostamista. Aiemmin Kiinassa piti olla asunut vähintään vuoden, jos halusi omistusasunnon, ja asuntoja sai ostaa vain yhden. Nyt ulkomaalaisetkin saavat ostaa asuntoja tarpeen mukaan, kertoivat viranomaiset elokuussa.

Useimmat ulkomaalaiset asuvat silti vuokralla. Moni on Kiinassa tilapäisesti esimerkiksi työn tai opintojen vuoksi.

Pekingistä voi ostaa kaksion melko keskeiseltä paikalta noin 3–5 miljoonalla yuanilla eli noin 420 000–700 000 eurolla.

Näitä hintoja pyydetään liikekeskustan kaksioista, joiden pinta-ala on kiinalaisittain mitattuna noin 80 neliömetriä. Suomessa se vastaa runsaan 60 neliön asuntoa, sillä Kiinassa asuntojen neliömetreihin lasketaan myös osuus porraskäytävästä.

Noin 425 000 eurolla eli kolmella miljoonalla yuanilla saisi pääkaupungista myös pienen kolmion itäisen kolmoskehätien kupeesta, läheltä keskustan bisneskortteleita. Välittäjä mainostaa, että lähin metroasema on puolentoista kilometrin päässä, mikä on pekingiläisittäin melko lähellä.

Pinta-alaa asunnossa on Suomen mittapuulla vajaat 60 neliömetriä. Asunto on 28-kerroksisen talon alemmissa kerroksissa, ikkunat ovat etelään.

Asuntojen hinnat riippuvat sijainnista, kunnosta ja varustelusta. Kalleimpia ovat valoisat yläkerrosten asunnot, joiden ikkunat ovat etelään päin.

Kaikkein ylintä kerrosta Kiinassa ei kuitenkaan arvosteta, koska katto kuumenee kesällä usein sietämättömästi eikä katon vuotaminen ole täysin poikkeuksellista. Myös katutason asunnoista voi saada alennusta, koska niissä saattaa kesän rankkasateilla olla tulvariski.

Pekingissä keskimääräinen neliöhinta on noin 5 200 euroa, bisnespääkaupunki Shanghaissa tuhat euroa vähemmän.

Mikko Paakkanen HS
Peking

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat