Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Manhattanilta löytyy myös todellisia luksusasuntoja

Kaupunki
 

Kiinnostaisiko valoisa studioasunto modernissa, ajan viehättävästi patinoimassa kerrostalossa, jonka ikkunoista näkyvät Manhattanin valot? Se voi olla sinun vain 400 000 eurolla.

Ylä-Manhattanin 55 neliön yksiö on eräs asuntosivusto Street Easyn kaupittelemista newyorkilaisasunnoista. Nopealla tutkimuksella se on myös oikein hyvä kauppa, sillä 7 300 euroa neliöltä on tarjoushinta Manhattanilla.

New Yorkin asuntokanta jakautuu vanhempiin osuuskunta-asuntoihin eli "co-opeihin" ja uudempiin yksityisasuntoihin eli "condoihin". Osuuskunnat valitsevat uudet jäsenensä tarkasti ja saattavat asettaa asunnoille erilaisia käyttörajoituksia.

Sivustolla kerrotut neliöhinnat vaihtelevat kymmenentuhannen euron molemmin puolin. Kaikista asunnoista tietoa ei kerrota, sillä Yhdysvalloissa olennaisempaa on makuuhuoneiden määrä.

Esillä on paljon yksiöitä. Ei ihme, sillä lähes joka toisessa newyorkilaisasunnossa asuu vain yksi ihminen.

Kivan näköinen yhden makuuhuoneen asunto eli suomalaisittain kaksio näkyisi olevan tarjolla saaren eteläkärjessä Battery Parkin tuntumassa. Nykyaikaisessa 65 neliön asunnossa on kiiltävät lautalattiat ja viimeisimmät kodinkoneet.

Tärkeitä New Yorkin asunnoissa ovat myös talon tarjoamat palvelut sekä tietysti näköalat. Kaikissa arvonsa tuntevissa taloissa on alaovella päivystävä porttivahti, mutta Battery Parkin asunnossa on myös kattoterassi, josta on näkymät Hudsonjoen yli Vapaudenpatsaalle. Hinta on 576 000 euroa.

New Yorkissa riittää rikkaita, joten suosituimpien alueiden ja hienoimpien asuntojen hinnat liikkuvat jopa kymmenissä miljoonissa euroissa. Tavallisen kaupunkiasunnon hinta ei kuitenkaan ole paljoa kalliimpi kuin Töölössä.

Saska Saarikoski
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat