Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisihallitus uhkaa Veikkausta sakolla

200 000 euron uhkasakko tulisi muun muassa Loton suullisesta markkinoinnista

Kaupunki
 

Poliisihallituksen viime kesänä antama aggressiivisen rahapelimarkkinoinnin kielto ei ole saanut Veikkausta lopettamaan rahapelien suullista markkinointia kauppojen ja kioskien kassoilla. Poliisihallituksen mukaan myyjät eivät saisi tarjota esimerkiksi Lottoa tai Kenoa muita ostoksia tekemään tulleelle asiakkaalle.

"Arpajaishallinnolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin antaa kieltoa jatkava kieltopäätös. Eli aggressiivinen ja liiallinen rahapelien markkinointi kielletään edelleen 200 000 uhkasakon uhalla. Nyt katsotaan, mitä Veikkaus tekee", arpajaishallinnon päällikkö Jouni Laiho kertoo.

Rahapelit jaetaan niin kutsuttuihin vihreisiin ja punaisiin peleihin. Punaisia pelejä ei saa mainostaa kaupoissa ja kioskeissa lainkaan. Punaisiin peleihin kuuluvat Veikkauksen peleistä vedonlyöntipelit ja netin nopearytmiset pelit. Vihreitä pelejä, kuten Lottoa, Kenoa ja Viking Lottoa, saa mainostaa vastuullisesti, esimerkiksi kertomalla arvontakierroksen voitoista kaupan kassojen läheisyydessä.

"Pelejä ei kuitenkaan saa tyrkyttää, koska se on esimerkiksi peliongelmaisille hankalaa. Eihän kassalla tuputeta mitään muitakaan tuotteita", Laiho sanoo.

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski kertoo, että yhtiössä aiotaan nyt miettiä, miten poliisihallituksen kannanottoon suhtaudutaan. Sarekoski kertoo, että poliisihallituksen tulkinnat arpajaislaista ja siitä, mitä on aggressiivinen markkinointi, ovat erilaisia kuin Veikkauksella.

"Meillä on kolmekymmentä vuorokautta aikaa miettiä omaa suhtautumistamme, emmekä ole vielä siltä osin tehneet mitään ratkaisuja. Tämä on tulkintakysymys. Arpajaislaki ei missään kohtaa totea, että Loton suullinen markkinointi on kiellettyä", Sarekoski sanoo.

Veikkaus laati jo kesällä uudet ohjeet markkinointimateriaalin käytöstä. Uusissa ohjeissa rajoitetaan esimerkiksi väliaikaisten tai irrotettavien mainosten käyttöä asiamiespisteissä. Muun muassa viirien, lippusiimojen, lattiatarrojen ja kassahihnatekstien käyttö on päättynyt. Vihreiden pelien suullista markkinointia ohjeissa ei kuitenkaan haluttu kieltää.

Sarekosken mukaan poliisihallinnon ja Veikkauksen välinen erimielisyys ratkaistaan viime kädessä markkinaoikeudessa.

"Mutta me arvioimme vielä tilannetta ja käymme varmaan viranomaisten kanssa keskusteluja tästä. Katsotaan, olemmeko todella niin erimielisiä kuin kirjeiden perusteella vaikuttaa", Sarekoski sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat