Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkko sanoutuu irti miehen ja naisen välistä avioliittoa mainostavan yhdistyksen mainoslakanasta

Kaupunki
 
Pentti Tuovinen
Aito avioliitto -lakana Tuomiokirkon portailla sunnuntaina.
Aito avioliitto -lakana Tuomiokirkon portailla sunnuntaina. Kuva: Pentti Tuovinen

Kampissa ja Senaatintorilla mainostettiin viikonloppuna perinteistä miehen ja naisen välistä avioliittoa. 30 metriä leveä lakana on vaaleanpunainen ja siinä on yhdistyksen tunnus. Lipun levittämiseen osallistui yli 10 vapaaehtoista.

Lakanan levittämiseen ei ollut lupaa, kerrotaan Helsingin seurakuntayhtymästä.

"Olen tästä hyvin pahoillani. Tässä on käytetty hyväksi Tuomiokirkon kuvaa ja annettu virheellistä tietoa. Ei tällä tavalla voi tehdä", sanoo Helsingin tuomioseurakunnan kirkkoherra Matti Poutiainen.

Olisiko tälle annettu lupa? "Tuskin. Ei olisi annettu. Se antaa sellaisen kuvan, että seurakunta olisi asian takana, vaikka näin ei ole. Kirkossa on paljon asiasta eri tavalla ajattelevia ihmisiä", Poutiainen sanoo.

Sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustava Aito Avioliitto -yhdistys levitti isokokoisen lakanan Narinkkatorin aukiolle sekä Tuomiokirkon portaille. Yhdistyksen tavoitteena on viedä läpi eduskunnassa lakimuutos, jonka mukaan avioliitto säilyisi vain miehen ja naisen välisenä sitoumuksena.

Kansalaisaloite on kerännyt jo lähes 95 000 nimeä, kerrotaan yhdistyksen sivuilla. Yhdistys kerää nimiä aloitteeseen tiistaihin saakka. Aloite on tarkoitus luovuttaa eduskunnalle lähiviikkojen aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat