Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katajanokan merikylpylä etsii rahoittajia

Osa kustannuksista aiotaan hankkia kokoon joukkorahoituksella

Kaupunki
 

Katajanokalle kelluvaa merikylpylää puuhaava yhtiö aikoo hankkia osan kustannuksista kokoon joukkorahoituksella. Kampanjointi alkoi maanantaina muun muassa katumainoksilla sekä mainonnalla Radio Helsingissä sekä sosiaalisessa mediassa.

Helsinki Allas -osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Raoul Grünstein arvelee, että kyseessä on yksi suurimmista Suomessa järjestetyistä joukkorahoitushankkeista.

Grünsteinin mukaan rahaa pyritään saamaan kokoon puolesta miljoonasta miljoonaan euroa.

"Helsinkiläiset pääsevät itse omistamaan allastaan", Grünstein toteaa.

Joukkorahoitukseen osallistuneet saavat yhtiön osakkeita. Panostuksesta on lisäksi luvassa kausikortteja ja muita etuja. Uimisen lisäksi Altaalla on mahdollisuus muun muassa saunoa, syödä ja harrastaa liikuntaa sekä kulttuuria ympärivuotisesti.

Pienin mahdollinen sijoitus on 200 euroa ja suurin 12 000 euroa. Tavoitteena on kerätä vähintään puoli miljoonaa euroa.

Hankkeen kokonaisarvo on noin 8,5 miljoonaa euroa. Rahoittajiksi on tulossa rahoitusyhtiö sekä yksityishenkilöitä. Helsinki Allas sijoittaa omana panoksenaan osakkeisiin aluksi miljoona euroa.

Allashanke sai rakennusluvan elokuussa, eikä siitä ole valitettu. Hanke on samanaikaisesti käsittelyssä useissa eri kaupungin portaissa. Hanke on muun muassa saanut miljoonan euron lainan liikuntarahastosta, joka on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Joukkorahoituskampanja kestää Grünsteinin mukaan neljä viikkoa, jonka jälkeen Helsinki Allas aloittaa neuvottelut urakoista. Tämä tapahtuu Grünsteinin mukaan lokakuun loppupuolella.

Altaan on määrä avautua toukokuussa 2016.

Kimmo Oksanen HS
Katajanokka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat