Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin vaate pääsee perille

Kaupunki
 

Kun jätät vaatteita hyväntekeväisyyteen, niillä on vielä pitkä matka perille. Näin matka etenee Suomen Punaisella Ristillä:

1. Lahjoitukset jätetään Kontti-kierrätystavarataloihin. Osa vaatteista lajitellaan Konteissa, mutta lahjoitusten suuren määrän vuoksi on perustettu myös erillisiä lajittelupisteitä, joissa SPR:n työntekijät ja vapaaehtoiset tarkistavat joka pussin sisällön. Vaatteiden on oltava ehjiä, puhtaita ja hyväkuntoisia – eli sellaisia, joita voisi itsekin yhä käyttää. Pesumahdollisuutta ei ole, joten rikkinäiset ja likaiset vaatteet joutuvat energiajakeeksi.

2.Vaatteet lajitellaan eri tarkoituksiin. Kansainvälisiin avustuskohteisiin lähetetään vaatteet, jotka ovat Suomessa parhaillaan sesongin ulkopuolella, ja jotka täyttävät kansainväliset kriteerit. Muualle ei esimerkiksi lähetetä helposti homehtuvia nahkatuotteita tai paljastavia vaatteita, jotka saattavat olla vastoin kohdemaan tapoja.

Osa vaatteista menee kotimaan vastaanottokeskuksiin. Vastaanottokeskukset lähettävät SPR:lle listan siitä, mitä heiltä puuttuu, ja SPR valitsee tavarat. Yleensä vastaanottokeskukset tulevat itse noutamaan tavarat.

3. Mitä ei tarvita, myydään Konteissa. Tuotosta 50 prosenttia menee kotimaan työhön, 25 prosenttia katastrofirahastoon ja 25 prosenttia Kontti-ketjun kehittämiseen.

Vuonna 2014 Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta lähetettiin maailmalle kuusi junavaunullista, neljä merikontillista ja kaksi rekkakuormallista eli yhteensä lähes 240 000 kiloa vaatteita.

SPR:n lisäksi vaatteita voi lahjoittaa myös muun muassa Uffille, Fidalle ja Pelastusarmeijalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat