Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vieroitusyksikkö muutti Malmin sairaalaan

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Malmi. Helsingin ympärivuorokautinen alkoholistien vieroitushoito-osasto on muuttanut Alppiharjusta Malmin sairaalan yhteyteen.

Muuton piti alun perin toteutua jo alkuvuodesta, mutta uusia tiloja Malmin sairaalan yhteydessä on hieman remontoitu. Osasto sijaitsee Malmin sairaalan rakennuksessa numero 18.

"Vieroitusosastolle tullaan lähetteellä, joten kaikki tulijat saavat tarkat ohjeet siitä missä osasto sijaitsee", kertoo psykososiaalisen työn päällikkö Aila Ronkainen.

Alkoholivieroituksen tarvetta arvioidaan alueellisissa psykiatria- ja päihdekeskuksissa tai nuorisoasemalla. Tarvittaessa myös terveysasemilta voidaan tehdä lähete osastohoitoon.

Alkoholivieroitusosaston vanhat tilat Hangonkadulla olivat hajallaan useassa rakennuksessa eivätkä ne olleet esteettömiä, vaikka asiakkaista monet ovat liikuntarajoitteisia.

Potilas ohjataan osastohoitoon, jos vieroitusoireita ei voida turvallisesti hoitaa avohoidossa poliklinikalla tai potilaan kotona.

Arkisin kello 16 jälkeen ja viikonloppuisin myös Malmin ja Haartmanin päivystyksestä potilas voidaan tarvittaessa ohjata vieroitushoito-osastolle.

Uuteen vieroitusyksikköön otetaan kerralla 20 asiakasta. Hangonkadulla asiakaspaikkoja on ollut 29, mutta kaikki paikat eivät ole olleet käytössä. Hoitoajat vieroitusyksikössä ovat viime aikoina lyhentyneet.

Viime vuonna Hangonkadulla oli vieroitushoidossa yhteensä 992 ihmistä. Tänä vuonna heitä oli elokuun loppuun mennessä ollut yhteensä 682.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat