Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keravan pelastus löytyi rakennusliikkeistä

Kuihtuvaan keskustaan nousee asuntoja ja liikekeskus

Kaupunki
 

Keravan kuihtuvalla keskustalla on ehkä sittenkin toivoa.

Kaupunki on juuri saanut vuosia kestäneet neuvottelut päätökseen ja solminut rakennusyhtiö SRV:n kanssa sopimuksen Keravan keskustan kehittämisestä.

"Tämä on tosi hieno juttu ja Keravan keskustan historian suurin kehityshanke", kaupunginjohtaja Petri Härkönen sanoo.

Samalla toinenkin keskustan murheenkryyni on liikahtamassa. Purkamista odottavan kaupungintalon myynnistä kohtuullisella hinnalla on jo alustavasti sovittu. Tilalle nousee todennäköisesti asuintaloja. Kaupunki on yrittänyt myydä vanhaa kaupungintaloa vuosien ajan. Kaupunki on nyt saamassa vanhasta kiinteistöstä lopulta sen hinnan, mitä se havitteli. Viisi miljoonaa euroa, kertoo Härkönen.

Härkösen mukaan molemmat hankkeet tuovat keskustaan lisää elämää palveluiden ja asumisen kautta. Niiden rahallinen yhteisarvo on Härkösen varovaisen arvion mukaan noin 250 miljoonaa euroa.

Mitä keravalaiset tällä hinnalla saavat? Ainakin kymmeniä vuosia vanhat, tyhjät kiinteistöt Aleksintori, Kahveri ja Petteri jyrätään maan tasalle. Tilalle nousee uusi matala liikekeskus, mihin tulee ruokakauppa, palveluita ja liikkeitä.

Kerava on kipuillut jo vuosia autioituvan keskustan kanssa. Kävelykadun liiketiloista lähes puolet on tyhjillään. Kiinteistösijoitusyrityksiä ja rakennusyhtiöitä on ollut vaikea saada mukaan rakentamaan keskustaa, sillä valmiin kaupunkirakenteen sekaan rakentaminen on kallista, eikä alueella ole laskettu olevan riittävästi ostovoimaa kattamaan kustannuksia.

Ostajat käyvät nyt Keravan naapurikunnissa isojen kauppakeskusten perässä. Niiden kanssa uuden keskustan ei ole tarkoituskaan kilpailla, kertoo SRV:n asiakkuuspäällikkö Toni Kankare.

"Emme edes halua kilpailla jumbojen ja muiden kanssa. Tässä tarjotaan lähellä ne arjen asiat."

Uuteen liikekeskukseen on tulossa noin 20–30 erillistä liiketilaa. Kesko haukkaa tiloista 2 000 neliötä päivittäistavaroille.

"Se on kompaktin kokoinen. En ehkä kutsuisi sitä kauppakeskukseksi. K-supermarketin lisäksi sinne saadaan varmaan parturia, kukkakauppaa, kahviloita ja erikoisliikkeitä."

Kankare arvioi, että uusien asuntojen myötä asiakkaita on riittävästi. "Kerava on kasvava kaupunki ja asunnot tuovat lisää väkeä."

Keravan keskustan kohtalo ei siis ole lainkaan menetetty, tuumii Härkönen. Ensimmäinen hanke tulee avaamaan pullonkaulan.

"Kun tämä saadaan liikkeelle, muut seuraavat perässä."

Kaisu Moilanen HS
Kerava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat