Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiin ei haluta lisää asuinalueita

Kaupunkilaiset valittivat kaikista rakennusehdotuksista

Kaupunki
 
TOMI JASKARI, ESA KANGAS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO
Kaupunkisuunnitteluviraston yhtenä ehdotuksena on ollut rakentaa Katajanokan etelärantaan asuntoja 2 000 asukkaalle. Ehdotus on saanut katajanokkalaisilta kielteisen vastaanoton.
Kaupunkisuunnitteluviraston yhtenä ehdotuksena on ollut rakentaa Katajanokan etelärantaan asuntoja 2 000 asukkaalle. Ehdotus on saanut katajanokkalaisilta kielteisen vastaanoton. Kuva: TOMI JASKARI, ESA KANGAS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO

Jos jokaista kaupunkilaista kuunneltaisiin, Helsinkiin ei rakennettaisi yhtään uutta asuinaluetta.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston julkaiseman yleiskaavaehdotuksen vuorovaikutusraportista käy ilmi, että kaikkia yleiskaavan luonnosvaiheen rajaamia tulevaisuuden asuinrakennusalueita on vastustettu.

Tästä on kyse

Yleiskaava ohjaa rakentamista

 Helsinki laatii uutta yleiskaavaa. Yleiskaava ohjaa Helsingin rakentamista. Kaavalla varaudutaan jo vuoteen 2050.

 Kaavaprosessi on monivaiheinen. Yleiskaavan luonnos julkaistiin viime syksynä ja yleiskaavaehdotus torstaina. Uusi yleiskaava pyritään hyväksymään kaupunginvaltuustossa vuonna 2016.

 Nyt yleiskaavaehdotus siirtyy poliitikkojen käsiteltäväksi. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ehdotusta osoitteessa yleiskaava.fi.

Kaupunkisuunnitteluvirasto keräsi kaupunkilaisten palautetta yleiskaavaluonnoksesta tammi–helmikuussa. Mielipiteitä tuli yhteensä 1 041.

"Eniten valitettiin viheralueiden päälle rakentamisesta. Käsittääkseni valitusten määrä ei kuitenkaan ole sen suurempi kuin aiempienkaan yleiskaavojen kohdalla", kaupunkisuunnitteluviraston yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen sanoo.

Eniten helsinkiläiset valittivat kaupunkisuunnitteluviraston suunnitelmista muuttaa osa Tuomarinkylän virkistysalueesta asuinalueeksi. Suunnitelmasta valitettiin 194 kertaa.

Toiseksi eniten valituksia keräsi suunnitelma muuttaa Malmin lentokenttä asuinalueeksi.

Kaupunkisuunnitteluviraston Mannisen mukaan valituksia on otettu huomioon.

"Rakentamissuunnitelmia on vähennetty joillain viheralueilla. Esimerkiksi keskuspuiston pohjoisosissa ja Oulunkylässä", Manninen sanoo.

Kaupunkisuunnitteluvirasto varautuu uudella yleiskaavalla siihen, että Helsingin väkiluku kasvaisi vuoteen 2050 mennessä 25 0000 asukkaalla.

Siksi kaupunkirakennetta yritetään tiivistää täydennysrakentamisella ja rakentamalla kokonaan uusia kaupunginosia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat