Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa hyväksymässä järjestelmän Epiciltä

Apotti-jäsenkunnille kelpaa sama tietojärjestelmätoimittaja

Kaupunki
 

Vantaa on parin viikon aikalisän jälkeen hyväksymässä Helsingin seudun uuden potilasjärjestelmän toimittajaksi Epicin. Samaan valintaan ovat päätyneet muutkin Apotti-yhteistyön jäsenkunnat Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi ja Hus.

Vantaan kaupunginhallituksen piti käsitellä Apottia jo pari viikkoa sitten, mutta apulaiskaupunginjohtaja Martti Lipponen veti asian pois listalta sopimustarkistuksia varten. Tarkennukset on määrä hyväksyttää Apotti-yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa lokakuun puolivälissä.

Tästä on kyse

 Apotti on sosiaali- ja terveydenhuollon hanke, joka uudistaa potilastietojärjestelmän.

 Uuden potilastietojärjestelmän käyttöönoton tavoitteena on sujuvoittaa hoitotyötä ja tarjota monipuolisia sähköisiä palveluja asiakkaille.

 Apotti korvaa kymmeniä nykyisiä tietojärjestelmiä. Mukana ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus, Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja Kirkkonummi.

Tavoitteena on, että hallituksen ajaman sote-uudistuksen muutoksiin pystytään reagoimaan myös Apotti-sopimuksissa. Osakkaiden palvelusopimuksiin tulee kirjaus, jonka mukaan sopimus on siirrettävissä uudelle palvelunjärjestäjälle, jos tämä on tarpeellista.

Vantaalla on jo kyseenalaistettu koko järjestelmäuudistus.

Valtuuston kolmanneksi suurin ryhmä perussuomalaiset on edellyttänyt aikalisää, jotta Vantaa saisi takeet, että Apotista tulee koko uuden sote-alueen järjestelmä.

Jos maan hallituksen valmistelemassa sote-uudistuksessa Helsingin seudun palvelualue on nykyisen Hus-alueen suuruinen, Vantaan maksuosuus pienenee, koska maksajia tulee lisää.

Lipponen muistuttaa, että sote-uudistuksen toteutus on lähes 3,5 vuoden päässä. Tietojärjestelmien on toimittava myös siirtymäkaudella. Hus on jo sanonut irti oman nykyisen tietojärjestelmänsä.

"Apotti-yhteistyön koko edesauttaa kuntien neuvotteluasemaa tulevaisuudessa", Lipponen arvioi.

Apotin vuosittaiset kulut Vantaalle riippuvat siitä, kuinka nopeasti siihen tarvittavia lainoja lyhennetään. Tilintarkastajien suosittama seitsemän vuoden poistoaika tarkoittaisi noin 31,8 miljoonan euron laskutusta seuraavien viiden vuoden aikana.

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee Apotti-hankintaa ensi maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat