Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mechelininkadun liikennevaloja muutetaan

Yhdeksänvuotiaan kuoleman takia liikennevalojen vihreän palamista säädetään hieman

Kaupunki
 

Mechelininkadun ja Pohjoisen Hesperiankadun liikennevaloihin tulee pieni muutos, koska risteyksessä yhdeksänvuotias tyttö kuoli elokuussa jäätyään oikealle kääntyvän kuorma-auton alle.

Sekä tytölle että kääntyvälle kuorma-autolle paloi samaan aikaan vihreä valo. Nyt valojen toimintaa on tarkoitus säätää niin, että jalankulkijoiden vihreä valo syttyy hiukan ennen kuin autoilijoiden kouluaikaan. Liikennevaloissa valon vaihtumisessa jalankulkijoille ja autoilijoille on jo nykyisin muutaman sekunnin viive, mutta nyt aikaa pidennetään.

Näin jalankulkija ehtii lähteä ensin liikkeelle ja hänet on helpompi havaita ratin takaa. Suurimman osan ajasta vihreät palavat edelleen päällekkäin.

Kokonaan eri aikaan vihreää valoa ei haluta pistää palamaan, koska kaupunkisuunnitteluviraston laskelmien mukaan tämä pidentäisi odotusaikoja liikaa.

Viive on käytössä monien koulujen lähellä Helsingissä.

Mechelininkadun turvallisuutta sivutaan alkavalla viikolla, kun kaupunginhallitus käsittelee laajempia suunnitelmia liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Kaupunkisuunnitteluviraston onnettomuuden takia tekemässä liikenneturvallisuusselvityksessä todetaan, että Mechelininkatu on turvallinen verrattuna muihin keskustaan vieviin pääkatuihin. Nyt tapahtuneen kolarin lisäksi poliisin tietoon on tullut tällä vuosituhannella vain yksi henkilövahinkoon johtanut onnettomuus.

Onnettomuusristeyksessä alkaa maanantaista eteenpäin päivystää vapaaehtoisten rinki iltapäivisin, kun lasten koulupäivät päättyvät.

Tytön kuoleman jälkeen kaupungille on tulvinut ehdotuksia turvallisuuden parantamiseksi. Esimerkiksi ajonopeuksien laskemista, hidasteita ja tiukempaa valvontaa on vaadittu.

"Ne ovat hyviä ja käyttökelpoisia esityksiä. Niin hyviä, että ne ovat jo käytössä", sanoo toimistopäällikkö Leena Silfverberg kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Töyssyjä on Pohjoisen Hesperiankadun puolella. Nopeusrajoitusta on laskettu vuosituhannen alussa, nyt se on Pohjoisen Hesperiankadun puolella 30 kilometriä tunnissa ja Mechelininkadun puolella 40 kilometriä tunnissa.

"Se on pääkadulla kohdallaan. Jos nopeutta vielä neljästäkymmenestä lasketaan, sitä ei noudateta, ellei valvontaa samalla kiristetä", Silfverberg sanoo.

Näin kaupunki haluaisikin tehdä, siis lisätä kameravalvontaa. Mechelininkadun kamera on vähentänyt nopeuksia, vaikka se on ollut vain puolet ajasta päällä.

Tähän liittyy kuitenkin yksi uusi käytännön pulma: poliisin resurssit. Kameroiden lisääminen ei siis vielä riitä, ellei saada lisää väkeä niiden tuottamaa kuvamateriaalia tutkimaan. Kaupunki on tarjonnut valtiolle apuaan valvontakameroiden tuottaman materiaalin käsittelyyn, mutta toistaiseksi tämä ei lainsäädännön vuoksi onnistu.

Mechelininkadun liikennesuunnitelma ja tätä tarkemmat katusuunnitelmat odottavat valmiina toteuttamista. Niissä keskeisin muutos olisi rakentaa kiistellyt pyöräkaistat molemmille puolille.

Tämä kaventaisi ajoratoja ja viraston arvion mukaan myös laskisi ajonopeuksia. Mitään ei voida tehdä ennen kuin pyöräkaistoista tehdyt valitukset on käsitelty.

Oikaisu 5.10.2015 kello 10.03: Artikkelissa väitettiin alun perin, että tytölle ja kääntyvälle kuorma-autolle paloi samaan aikaan punainen valo. Sen sijaan molemmille paloi vihreä valo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat