Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Silakkamarkkinat pyrkii uudenlaiseksi kaupunkitapahtumaksi

Laivojen rinnalla markkinoilla nähdään myös silakkadisko ja toritanssit

Kaupunki
 
Markus Jokela HS
Kaupunkilaiset söivät herkkuja Stadin silakkamarkkinoilla Helsingin Kolera-altaalla sunnuntaina.
Kaupunkilaiset söivät herkkuja Stadin silakkamarkkinoilla Helsingin Kolera-altaalla sunnuntaina. Kuva: Markus Jokela HS

Sunnuntaina avatut Stadin silakkamarkkinat ovat monessa mielessä samanlaiset kuin aina. Avajaispäivänä on tungosta. Kojuista tuoksuu lohisoppa, saaristolaisleipä ja paistetut muikut. Purjelaivat ovat täynnä nälkäisiä, soitto soi katusoittajan haitarista tai posetiivista.

Jotain on kuitenkin muuttumassa. Isäntä on vaihtunut, nyt tapahtumaa järjestää Helsingin Sataman sijasta Tukkutori. Uusi isäntä lupaa muuttaa markkinat "kaikkien kaupunkilaisten juhlaksi". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ilmaista oheisohjelmaa on lisätty.

Artikkeliin liittyvät

Pääosassa ovat toki ne 40 ammattikalastajaa, jotka ovat tänä vuonna tuoneet tuotteitaan myyntiin. Ohjelmassa on edelleen esimerkiksi kalankäsittelynäytöksiä, mutta myös silakkadisko lapsille ja toritanssit aikuisille.

Avajaispäivänä sunnuntaina Mantan vieressä sijaitsevassa ohjelmateltassa soitti lastenorkesteri Bätmäns. Teltan ovella soittoa kuuntelivat vanhemmat Satu ja Anssi Justander sekä tyttäret eli 6-vuotias Penni ja 2-vuotias Helmi Justander. Viimeinen tosin oli jo ehtinyt nukahtaa äidin kantoreppuun.

Perheelle visiitti markkinoille on jokavuotinen perinne, mutta äitiä uudistukset ilahduttivat.

"Lapset on paljon helpompi houkutella mukaan, kun voi kertoa niille etukäteen, että täällä soitetaan Vaahteramäen Eemeliä. On todella positiivista, jos tästä tulee vielä selkeämmin koko perheen tapahtuma", Satu Justander iloitsi.

Lilly Storgårds, 7, ja Viktor Storgårds, 4, puolestaan asettelivat WWF:n teltalla muovikaloja oikeaan laatikkoon. Onko hain syöminen suositeltavaa, entä siian? Isoäiti Hannele Storgårds piti muutosta tervetulleena.

"Jospa se toisi tänne enemmän asiakkaita myös hiljaisille päiville. Itse kyllä käyn täällä joka vuosi muutenkin. Syön silakkasoppaa ja ostan muita kalaherkkuja, ahvenanmaalaista leipää ja omenoita", Storgårds kertoi.

"Minä olisin kyllä tullut tänne muutenkin, koska täältä saa muikkuja", kertoi 10-vuotias Johannes Tulkki. Sisar Anna Tulkki, 6, sen sijaan arveli, että lastenmusiikki on kivaa.

"Tämä kyllä varmasti tuo tänne monipuolisemmin väkeä", arveli lasten isä Tapani Tulkki.

Maija Aalto HS
Kaartinkaupunki

Tapani Tulkki ja lapset Johannes ja Anna lajittelivat WWF:n kojulla pahvikaloja eri laatikoihin sen mukaan, miten uhanalaisia ne ovat.
Tapani Tulkki ja lapset Johannes ja Anna lajittelivat WWF:n kojulla pahvikaloja eri laatikoihin sen mukaan, miten uhanalaisia ne ovat.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat