Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hanhiparvet pitävät Helsinki-Vantaan lentäjät varpaillaan

Kaupunki
 
Monisatapäinen hanhilauma valtasi Viikin pellot
Monisatapäinen hanhilauma valtasi Viikin pellot
Hanhien syysmuutto on edennyt puoliväliin, mutta vielä viime viikonloppuna valtavat hanhilaumat ruokailivat Helsingin Viikin pelloilla. Lintujärjestö Birdlife arvioi, että isoja hanhilaumoja näkee ainakin vielä tämän viikon ajan eteläisessä Suomessa. Kylmenevä sää ja pohjoistuuli häätävät linnut muuttomatkalle tämän viikon loppupuolella. Kuvuas: Tuomas Turkki

Hanhiparvet Tapiolan Otsolahdella, Tuusulassa ja Helsingin Viikin pelloilla aiheuttavat varotoimia Helsinki-Vantaan lentoliikenteelle. Viikonloppuna parvet kasvoivat monisatapäisiksi.

"Olemme juuri nyt erityisen varovaisia. Lennämme hiljaa matalalla, jotta mahdollinen törmäys ei tuottaisi vahinkoa", kertoo Finnairin ryhmäpäällikkö Janne Lumia.

Hanhien normaali lentokorkeus on lentokoneiden reittikorkeutta alempana, mutta nousujen ja laskujen aikana koneiden ja lintujen lentoreitit kohtaavat.

"Siksi meillä on varoitusjärjestelmä, jonka avulla saadaan tieto suoraan lentokoneen ohjaamoon, jos alueella on lintuja", kertoo Finavian lennonvarmistusliiketoiminnan johtaja Raine Luojus.

Tarvittaessa Finavian partiot pelottelevat lintuja paukku- ja valopanoksin. Hanhitörmäyksiä ei ole Suomessa rekisteröity.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat