Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syytetty sai sakkotuomion uhkailusta

Uhkailija on YIT:n entinen työnjohtaja, joka on syyttessä rakennusvirastoon liittyvässä rikosvyyhdissä

Kaupunki
 

Helsingin rakennusvirastoon liittyvän rikostutkinnan käynnistänyttä miestä on uhkailtu. Uhkailija on rakennusliike YIT:n entinen työnjohtaja, joka nyt on syytteessä petoksesta.

Helsingin hovioikeus tuomitsi maanantaina työnjohtajan sakkoihin oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Mies joutuu maksamaan 30 päiväsakkoa eli yhteensä 180 euroa.

Oikeuden mukaan mies oli lähettänyt uhkaavia sähköpostiviestejä rakennusliike Firan toimitusjohtajalle, koska tämä teki aikoinaan poliisille tutkintapyynnön rakennusviraston ja tiettyjen rakennusyhtiöiden yhteistyöhön liittyvistä epäselvyyksistä.

Tutkinnan aikana uhkailija joutui kolmeksi viikoksi tutkintavankeuteen epäiltynä törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä petoksesta. Sinä aikana YIT purki hänen työsuhteensa.

Mies vei potkunsa käräjille, mutta hävisi jutun.

Mies alkoi lähetellä sähköposteja Firan toimitusjohtajalle. Viimeisen viestin mukaan työnjohtajalla on "kana kynimättä" miehen kanssa.

"Ja se velka ei vanhene koskaan! Mutta muista myös se, että kello käy, myös sinun osalle! Tik-Tak Tik-Tak!" mies viestitti.

Uhkailija selitti viestiä lapselliseksi reaktioksi haastatteluun, jonka toimitusjohtaja oli antanut Talouselämä-lehdelle. Hän väitti olleensa tietämätön siitä, että toimitusjohtajaa on ylipäänsä kuultu esitutkinnassa.

Oikeus ei tähän selitykseen uskonut, vaan katsoi, että uhkaukset liittyivät myös esitutkintaan. Lehtijuttu oli julkaistu kolme kuukautta ennen viestiä, joten pelkästään siihen uhkaus ei oikeuden mukaan voinut liittyä.

Hovioikeus huomautti, että tutkinta on käynnistynyt toimitusjohtajan aloitteesta ja hänen poliisille toimittamansa aineiston perusteella.

"Lain tarkoituksena on suojata juuri tällaisia henkilöitä", hovioikeus painotti.

Uhkailijan viestien sävy on muuttunut asteittain, oikeus totesi. Toimitusjohtaja kertoi viesteistä poliisille, ja hänen asianajajansa oli suoraan yhteydessä uhkailijaan.

Viimeisen viestin toimitusjohtaja koki niin uhkaavaksi, että hän otti pikaisesti yhteyttä poliisiin ja ryhtyi tekemään järjestelyjä oman ja perheensä turvallisuuden suojelemiseksi.

Myös oikeus piti viestin sävyä uhkaava ja totesi, että se on ymmärrettävissä nimenomaan väkivallalla uhkaamiseksi.

Rakennusviraston rikosvyyhdissä nostettiin syytteitä elokuun lopussa. Jutun käsittelypäivä Helsingin käräjäoikeudessa ei vielä ole tiedossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat