Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtion vetäytyminen Malmin kentältä sai sinetin

Oikeuskanslerin mukaan päätöstä ei ollut tehty puutteellisin tiedoin

Kaupunki
 

Helsingin Malmin lentokentän kohtalo on nyt sinetöity valtion osalta. Valtio vetäytyy kentältä vuoden 2016 loppuun mennessä.

Asia päätettiin jo vuonna 2014, mutta Malmin lentoaseman ystävät ry kanteli päätöksestä oikeuskanslerille. Kantelun mukaan valtion kehysriihipäätös maaliskuulta 2014 olisi tehty ilman asiaankuuluvia tietoja ja valmisteltu virheellisin perustein.

Oikeuskansleri on kuitenkin tuoreessa päätöksessään sitä mieltä, että valtion vetäytymispäätöstä ei ole tehty puutteellisin tai virheellisin tiedoin.

Kentän tilanne on näin ollen liikenne- ja viestintäministeriön osalta loppuun käsitelty.

Malmin lentokentän ylläpidosta, kuten lumen aurauksesta ja lennonjohtopalveluista, on aiheutunut vuosittain tappiota liikenneministeriön alaiselle Finavialle. Lennonjohto on paikalla arkisin kello 919 ja viikonloppuisin 1017.

Kun valtio vetää toimintansa pois Malmin lentokentältä, sieltä katoaa myös lennonjohto. Muutos sisältää myös sen, että Rajavartiolaitoksen tukikohta muuttaa Malmilta Helsinki-Vantaalle syksyllä 2016.

Malmin lentokentän paikalle on tulossa asuntoja, ja myös Helsingin kaupungin suunnitelmat alueen muuttamisesta etenevät.

Kaupunkisuunnitteluvirasto on saanut valmiiksi luonnoksen alueen kaavarungoksi. Se on yleisluontoinen suunnitelma siitä, miltä lentokenttä näyttäisi asuinalueena.

Suunnitelmissa lentokenttä on pääosin kuusikerroksisista kerrostaloista rakennettua asuinaluetta, jonka reunoille on tulossa pientaloja ja teollisuutta.

Suunnitellulle asuinalueelle mahtuisi koteja 25 000 ihmiselle. Työpaikkoja alueelle voisi tulla kaupunkisuunnitteluviraston mukaan 2 000. Asuntojen rakentamisen on määrä alkaa viimeistään 2020-luvun alussa.

Lentokentän muuttaminen asuinalueeksi on myös herättänyt ankaraa vastustusta. Tämä näkyy muun muassa siinä, että noin 70 000 ihmistä on allekirjoittanut adressin lentokentän säilyttämiseksi. Tämän lisäksi yli 13 000 on allekirjoittanut kentän säilyttämistä vaativan kuntalaisaloitteen.

Kuntalaisaloite luovutetaan tiistaina Helsingin kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Aloitteessa vaaditaan säilyttämään Malmin lentokenttä ilmailukäytössä riippumatta siitä, että valtio luopuu kentän toiminnoista.

Kaava-asia on etenemässä kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn loppuvuodesta.

Juho Jokinen HS
Malmi

Oikaisu kello 16.08: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Malmin lentokentällä olisi ympärivuorokautinen lennonjohto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat