Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bordellien kulta-aika jäi 1800-luvulle

Kaupunki
 

1800–1900: bordellien kulta-aikaMaksullinen seksi on osa varakkaan luokan hurvittelua ja vapaa-ajanviettoa, joten Helsingissä on lukuisia yläluokalle suunnattuja bordelleja. Seksiä myydään myös laitakaupungin murjuissa.

1905: prostituutio proletarisoituu Helsingin tarkastustoimiston lääkäri Axel Cedercreutz valittaa tason laskusta, sillä ruotsalaiset eliittiprostituoidut ovat lähteneet maasta ja kaduilla päivystävät nyt työväenluokkaiset suomalaisnaiset.

Katuprostituoitujen joukosta on Axel Cedercreutzin mukaan erittäin vaikea löytää sellaista naista, jolla ei olisi "täitä hiuksissaan".

1936: prostituutio poistuu rikoslaista Irtolaisasetus takaa sen, että prostituoituja voidaan edelleen hallita. Irtolaiseksi määriteltiin nainen, joka "elää työttömänä ja tarkoituksetta kuljeskelee ja näiden lisäksi viettää siveetöntä ja pahatapaista elämää".

1940–1960: salakapakat ja hotelliprostituutio yleistyvät Prostituutiota esiintyy lähinnä ravintoloissa, hotelleissa ja matkustajakodeissa. Osa prostituoiduista toimii salakapakoissa – asunnoissa, joissa myydään alkoholia.

Sellaisia naisia, jotka käyvät yksin ravintoloissa, pidetään melkein poikkeuksetta prostituoituina.

1970–1980: maksullista seksiä eliittipiireissä ja katuojassaHelsingissä on arviolta vain muutamia satoja prostituoituja, jotka edustavat yhteiskunnan äärilaitoja: on syrjäytyneiden keskinäistä maksullista seksiä ja yläluokan eliittiprostituutiota.

1990: prostituution renessanssi Kaduille ja seksibaareihin ilmaantuu suomalaisten lisäksi virolaisia ja venäläisiä prostituoituja, joiden määrä kasvaa nopeasti. Prostituutiota hallitsevat parittajat, jotka ovat jakaneet Helsingin reviireihin.

2002: toiminta siirtyy verkkoon Helsingin Sanomat lopettaa ilmoitusten julkaisun lehdessä. Toiminta katoaa verkkoon, jossa solmitaan suurin osa maksullisista seksipalvelusuhteista.

Prostituution kirjo on valtava. Osa työskentelee ammattimaisesti ja ansaitsee hyvin. Osa seksityöläisistä taas kärsii mielenterveysongelmista tai päihderiippuvuudesta ja turvattomuudesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat